اهمیت مدیریت زمان در آزمون کنکور سراسری

آنچه کنکوری ها برای مدیریت زمان در آزمون کنکور سراسری باید بدانند!!!

روز‌های نزدیک به کنکور برای داوطلبان روز‌هایی حساس و پراهمیت محسوب می‌شود که مدیریت این روز‌های پر تب و تاب کنکور با رعایت روش‌های صحیح داوطلب را به نتیجه مطلوبی سوق می‌دهد.

یکی از مشکلات اساسی که این روز‌های پایانی داوطلبان را با چالش مواجه کرده کنترل استرس خود و مدیریت زمان در جلسه کنکور است و این روز‌ها که داوطلب در حال جمع بندی و زدن تست‌های شبیه سازی شده کنکوری است عباراتی مانند «در جلسه‌ی آزمون وقت کم می‌آورم»، «عجله کردم و همین باعث شد تعدادی تست را غلط بزنم»، «وقتی یک سؤال را جواب نمی‌دهم، دچار آشفتگی می‌شوم»، «نمی‌توانم وقتم را در جلسه تنطیم کنم»، «روی یک سؤال، خیلی وقت می‌گذارم و نمی‌توانم به تعدادی از سؤال‌های دیگر پاسخ دهم.» به طور مکرر مشاهده می‌شود.

طبیعی است مدیریت نکردن این شرایط عواقب جدی برای داوطلب خواهد داشت و این‌ها مشکلاتی هستند که بیشتر دانش‌آموزان کنکوری با آن مواجه بوده‌اند و می‌توان در همین واپسین روز‌ها با اتخاذ روش‌هایی صحیح بر آن غلبه کرد.

برای مدیریت زمان در جلسه کنکور چهار مرحله باید مورد توجه قرار گیرد: تست زمان‌دار، مدیریت زمان در جلسه، نوشتن زمان شروع پاسخ‌گویی به سؤال‌های هر درس در همان ابتدا و از دست دادن روحیه شامل این موارد است وهدف از تست زمان دار «قدرت تنظیم وقت» و «افزایش سرعت» است.

برای مدیریت زمان در جلسه تکنیک (دایره و ضربدر) ۲ مزیت دارد اول آنکه اصل رجعت بعد از تمرکز، خود‌فعالی ذهن را روی موضوع‌های مختلف می‌رساند به عنوان مثال تا به حال برای شما اتفاق افتاده است که نام شخص یا موضوعی را به یاد نمی‌آورید و فکر کردن هم نتیجه‌ای نمی‌دهد، اما همین‌که ذهن، به موضوع دیگری مشغول می‌شود، ناگهان نام آن را به خاطر می‌آورید. ذهن ما دارای خاصیت رهایش است؛ یعنی اگر از موضوعی ر‌ها شود، به آن مسلط می‌شود.

به دلیل این‌که ابتدا به تست‌های ساده پاسخ می‌دهید، روحیه بالا رفته و به‌راحتی به سؤال‌های سخت امکان پاسخگویی وجود دارد و باید توجه کنیم برای موفقیت نیازی به پاسخ دادن همه‌ی تست‌ها نیست؛ کافی است تست‌هایی را که می‌دانیم درست است، جواب دهیم.

نوشتن زمان شروع پاسخ‌گویی به سؤال‌های هر درس در همان ابتدا خیلی مهم است، زیرا درصد متعادل در همه درس‌ها، عامل مؤثری در افزایش نمره‌ی تراز و رتبه است. بنابراین، هر درس را فقط در زمان مورد پیش‌بینی، پاسخ دهید و برای این موضوع و کنترل آن، با شروع آزمون، طبق جدول پیش‌بینی زمان پاسخ‌گویی به سؤال‌ها، زمان شروع هر درس را در ابتدای آن درس بنویسید.

بیشتر داوطلبان کنکور وقتی نمی‌توانند به یک یا چند سؤال پاسخ دهند، دچار آشفتگی می‌شوند و روحیه‌ی خود را از دست می‌دهند. علت این موضوع، ایده‌آل‌گرایی و میل پاسخ‌گویی به تمامی سؤال‌ها است.

تعداد داوطلبانی که به ۱۰۰ درصد سؤال‌ها پاسخ می‌دهند، بسیار کم بوده و تعداد آن‌ها زیاد نیست. پس نگران این نباشید که ۱۰۰ درصد نزدید. ولی نگران این موضوع باشید که نتوانید توانایی‌های خود را بروز دهید و مهم نیست که نتوانیم به همه‌ی تست‌ها پاسخ دهیم، مهم این است که بتوانیم همه‌ی سؤال‌هایی را که می‌دانیم، پاسخ دهیم.

برای تسلط روی زمان در جلسه آزمون، باید به بهترین شکل تکنیک‌هایی را که آموخته‌اید اجرا کنید تا در طول آزمون نگران از دست دادن هیچ سؤالی نباشید و با آرامش کامل به پاسخ دادن به سؤالات بپردازید. این تکنیک‌ها عبارت‌اند از:

1-تکنیک ضربدر و منفی

2-تکنیک زمان‌های نقصانی

3-استراتژی بازگشت

هرکدام از این تکنیک‌ها به ‌نوبه خود شما را دررسیدن به نتیجه‌ی بسیار خوب کمک می‌کند. توجه داشته باشید که استراتژی بازگشت هر دانش‌آموزی خاص خود اوست و با توجه به شناختی که از ساعت مطالعه هر درس و یا اهمیت آن درس دارد، بازگشت روی سؤالات را انتخاب می‌کند تا بتواند مدیریت درستی روی زمان خود حین آزمون داشته باشد.