چگونه دانش آموزان را به درس ریاضی علاقه مند کنیم؟

درس ریاضی یکی از مهم ترین درس هایی است که دانش آموزان در تمام مقاطع تحصیلی به دانستن و درک آن احتیاج دارند.

برای شناخت هر علمی باید ریشه های تشکیل آن علم را بررسی کنیم و بخوبی یاد بگیریم، خوب اکنون با نگاهی که به ریاضیات می اندازیم، متوجه می شویم که منشأ و پایه تشکیل این علم، اعداد است. بشر ابتدا عدد را کشف کرد و با کشف اعداد چرخه ریاضیات به راه افتاد.

سالهاست که ریاضی جز جدا نشدنی از درس های مدرسه تا دانشگاه شده است. همه ما کم و بیش با ریاضیات سر و کار داریم. درس ریاضی بدون شک یکی از مهم ترین درس هایی است که دانش آموزان در تمام مقاطع تحصیلی به دانستن و درک آن احتیاج دارند. بسیاری از دانش آموزان به دلایل گوناگون از جمله شیوه تدریس دبیر، تجربه های ناموفق، فشارهای والدین، کم تمرینی و دشواری در یادگیری مفاهیم ریاضی چنان از این درس دچار ترس و اضطراب می شوند و از خود مقاومت نشان می دهند که گاهی ساده ترین اعمال ریاضی را هم نمی توانند انجام دهند. در حالی که امروزه با توجه به تسلط رشته ریاضی بر علوم و تکنولوژی جدید ضرورت بیشتری برای یادگیری این علم و فهم و درک قوانین آن حس می شود. از این رو آنچه آموزگاران نیاز به دانستن آن دارند، ساده سازی در مفاهیم، تأکید بر مبانی اولیه علم ریاضی و ارائه تمرین ها و مثال های گوناگون است و مهم تر از همه اینها ایجاد انگیزه است و بهترین انگیزه که مخصوصاً در یادگیری و علاقه به ریاضی نقش عمومی ایفا می کند بیان ریشه های تاریخی و بیان تاریخ ریاضیات در پیشرفت ریاضی می باشد. به طور خلاصه می توان گفت که مفاهیم ریاضی، یکی از اثربخش ترین و کارآمدترین مواد درسی می باشد. در این مقاله سعی بر این است که به مهم ترین مسائل موثر در یادگیری علم ریاضی پرداخته شود.

چگونه دانش آموزان را به درس ریاضی علاقه مند کنیم؟

پس با این مقدمه متوجه اهمیت علم اعداد در تمام مقاطع تحصیلی و به خصوص مقطع ابتدایی می شویم. فهم دقیق اعداد و عملیات مربوط به اعداد، پایه و اساس علم ریاضیات است، بر طبق تحقیق موسسه ریاضی آمریکا در سال 1998 اعداد 40 درصد مقطع ابتدایی و 25 درصد مقطع راهنایی و 20 درصد مقطع دبیرستان را تشکیل می دهند که با نگاهی به این آمار متوجه اهمیت آموزش اعداد و عملیات آنها و همچنین ارتباطات بین اعداد می شویم.

اکنون یک مسأله مهمتر مطرح می شود و آن این است که ما برای درک اعداد و فهم آنها نیاز به یکسری پیش نیازها داریم این پیش نیازها، همان پیش نیازهای مورد نیاز برای فهم ریاضیات است. دانشمندان پیش نیازهای لازم را برای آموزش ریاضی به سه دسته تقسیم می کنند:

1- خواندن، 2- نوشتن، 3-حساب

* یعنی اول بخوانند بعد بنویسند (فن بیان) بعد حساب کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.Omranb.blogfa.com یا www.cafekhalij.ir مراجعه شود.