دوی ماراتن، طولانی اما هیجان انگیز

کنکور

امتحاناتم تمام شده بود و در حال خواندن داستانی بودم. دوی ماراتن به گوشم زیاد خورده بود اما نمی‌دانستم چه جور مسابقه‌ای است.

«دوی ماراتن، ماده‌ای است که در تمام المپیک‌ها بسیار مورد توجه همگان است و مدای طلای آن، گل سرسبد مدال‌های المپیک جهان. این مسابقه از رسانه‌های هر ۵ قاره‌ی جهان به طور مستقیم پخش می‌شود. کیلومتر آخر مسابقه است. دوندگان، رقابت حساس و نزدیکی با هم دارند. نظم حرکات هماهنگ دست‌ها و پاها و تنفس عمیق و پی‌درپی‌شان با صدای خاصش، آدم را یاد لوکوموتیو می‌اندازد. نفس‌ها به شماره افتاد. عرق سر و روی دونده‌ها را پوشانده؛ باید هم بپوشاند! ۴۲ کیلومتر و ۱۹۵متر مسافت دویدن شوخی نیست!»

باورم نمی‌شد؛ ۴۲ کیلومتر و ۱۹۵ متر!

یک لحظه با خود مسافت روستاهای اطراف با شهرمان را سنجیدم؛ دویدن، آن هم این همه مسافت!

چه‌قدر زیباست این استقامت مستدام! هر کس دلش می‌خواهد این قدر استقامت و توان داشته باشد. دلم می‌خواست بدانم قهرمان این دو چگونه قهرمان می‌شود. قطعاً هر کس که می‌خواهد این مسافت طولانی را بدود، برنامه‌ریزی و هدفمندی بسیار قدرتمندی دارد. در همین داستان خوانده بودم که بعضی از دونده‌ها در ابتدای بازی و بعضی‌ها در انتها به دلیل خسته شدن، انصراف می‌دهند. شرایط جوی، جغرافیایی، جسمی، روحی و سطح جاده در این پیروزی مؤثر است. قطعاً مسابقاتی که شرایط سختی دارند، تلاش بسیار زیادی را می‌طلبند و پیروز شدن در آن بسیار ناب است.

کنکور سراسری مهم‌ترین مسابقه‌ی علمی کشور است که هر سال بین هزاران دانش‌آموز برگزار می‌شود؛ آزمونی که بهترین مهارت‌ها و بهترین تلاش‌ها را می‌طلبد. قطعاً افرادی که در این آزمون علمی موفق می‌شوند مانند قهرمانان دوی ماراتن، ماه‌ها قبل از شروع مسابقه تلاش خود را آغاز می‌کنند؛ درستمانند کشوری که امسال قرار است قهرمان جام جهانی روسیه شود و نتیجه‌ی تلاش ۴ ساله‌اش را ببیند.

تابستان طلایی شروع شده است. اکنون بهترین فرصت را برای جمع‌بندی درس‌های دهم و یازدهم دارید.

دانش‌آموزان عزیز! از همین امروز برای کنکور ۹۸ برنامه‌ریزی کنید. تابستان طلایی فرا رسیده و سوت شروع بازی به طور رسمی به صدا درآمده است.

از امتحانات امسال هنوز فاصله نگرفته‌اید. اگر در این مباحث مشکلی دارید بهترین زمان است که بتوانید مجدداً مطالعه کنید. هم‌چنین درس‌های دهم می‌تواند یک گزینه‌ی خوب برای شما باشد تا خیال خودتان را نسبت به درس‌های پایه در تابستان راحت کنید و از مهرماه تمرکز کامل خود را روی درس‌های دوازدهم بگذارید.