برنامه ریزی برای پایه یازدهم در تابستان

یک برنامه صحیح برای مطالعه در تابستان باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟

چگونه در تابستان درس بخوانیم؟

پایه یازدهم، به دلیل وجود امتحانات نهایی و نزدیک شدن به کنکور کارشناسی پایه حساس و مهمی می باشد.

خیلی از دانش آموزان تلاش گر دوست دارند قبل از ورود به پایه یازدهم، برای آشنایی و آمادگی بیشتر در تابستان مطالعه دروس این پایه را آغاز کنند، اما برای شروع نمی دانند چگونه باید قدم اول را بردارند. اگر یک برنامه صحیح مطالعاتی داشته باشند می توانند یک شروع مناسب را برای درس خواندن خود آغاز کنند. در اینجا چند راهکار به شما پیشنهاد می کنیم:

معیار اول: مشخص کردن اهداف بلند مدت و کوتاه مدت:

اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود را تعیین کنید. هدف کلی خود را بر اساس این سوال تعیین کنید که هدف من از مطالعه دروس پایه یازدهم در تابستان چیست؟ هدف جزئی خود را بر اساس این سوال تعیین کنید که حالا برای رسیدن به این هدف کلی چه فعالیت هایی را باید انجام دهم؟ مثلا: هدف کلی شما برای مطالعه دروس پایه یازدهم در تابستان، کسب معدل 19 در این سال است.

معیار دوم: شناسایی رفتار ها و عادات روزمره زندگی خود:

برای اینکه یک برنامه مناسب برای خود تدوین کنید بهتر است عادات و رفتار های ثابت و متغیر خود را مشخص کنید. عادات ثابت شما رفتار هایی است که هر روز آن ها را انجام می دهید. مثل ساعات بیدار شدن از خواب، صبحانه خوردن، ناهار و شام خوردن، ورزش کردن که رفتاری ثابت در زندگی شماست و تعیین رفتار های ثابت باعث می شود بدانید چه زمان هایی وقت خالی دارید تا بتوانید برایش برنامه ریزی کنید. رفتار های متغیر شامل مهمونی رفتن، باشگاه رفتن و …. می شود که هر روز نیست و زمان مشخصی ندارد.

معیار سوم: مشخص کردن میزان ساعات مطالعه:

تابستان 90 روز است بهتر است برنامه بصورتی باشد که حدود 50 تا 60 درصد آن را ساعات مطالعه تان پر کرده باشد. در اینصورت می توانید هم به برنامه تفریح و گردش خود بپردازید و هم مطالعه خود را داشته باشید. تقریبا بین 4 تا 6 ساعت مطالعه در روز برنامه ای مناسب و نرمال است.

معیار چهارم: تعیین اولویت بندی دروس:

اولویت بندی در هر برنامه ای از ملزومات آن برنامه می باشد. اولویت بندی در دروس باعث نظم دهی در نحوه مطالعه شما می شود. در برنامه خود مشخص کنید چه دروسی را می خواهید در تابستان مطالعه کنید. اگر تصمیم دارید تمامی دروس پایه یازدهم را در تابستان بخوانید باید اولویت بندی کنید کدام درس ها برایتان مهم تر است. در اینصورت وقت بیشتری برای درس های مهم تر در نظر بگیرید.

معیار پنجم: فصل بندی دروس مورد مطالعه متناسب با میزان کل ساعاتی که در تابستان در نظر گرفته اید:

در این مرحله تمامی فصل های کتابهای را که می خواهید بخوانید مشخص کنید و وارد برنامه تان کنید. و زمان مورد نیاز برای مطالعه هر فصل را مشخص کنید. همچنین تعیین کنید فصل های این کتاب را تا چه زمانی می توانم به پایان برسانم. سعی کنید منطقی برنامه ریزی نمایید و برنامه را متناسب با شرایط و توانایی های خود تدوین کنید.

معیار ششم: شروع برنامه و جدیت در اجرای آن

وقتی تصمیمی گرفته اید بخصوص تصمیمی که سرنوشت و آینده تحصیلی شما به آن وابسته است بهتر است در اجرای آن جدیت بخرج دهید. ما در طول زندگی وقت برای انجام خیلی از کارها داریم. وقت داریم سفر بریم، ورزش کنیم، کار کنیم و …. اما باید ببینیم در این برهه ای که درش هستیم اولویت زندگیمان در چیست؟ شما دانش آموزان عزیز که میخواهید وارد پایه یازدهم شوید زمان برایتان مثل گوهری کمیاب است که اگر از دست بدهید دیگر نمی توانید جبران کنید.

معیار هفتم: سبک و نحوه مطالعه دروس

قصد شما از مطالعه در تابستان این است که بتوانید قبل از شروع مدارس، با کتاب های پایه جدید آشنا شده و آمادگی بیشتری برای یادگیری درس ها داشته باشید. به همین خاطر بهتر است سبک مطالعه تان به این صورت باشد: هر فصل را یک دور سرسری می خوانیم تا بدانیم موضوع هر فصل چیست. بعد از مطالعه اجمالی، از اول فصل شروع به خواندن می کنیم و هر جایی که کلمه و نکته کلیدی داشته خط می کشیم با رنگی که کاملا مشخص است.

سعی کنید این نکات را به ذهن بسپارید. این کار باعث یادآوری مجدد در هنگام تدریس معلم می شود و به فهم بیشتر شما کمک می کند. در ضمن همیشه آمادگی امتحان و آزمون را نیز دارید . در درس های ریاضی و فیزیک و تخصصی هم فقط شکل فرمول ها را در ذهن با نام فارسی آن حفظ کنید. خیلی لازم نیست که خود را درگیر مسائل و پاسخ دادن به آنها کنید. فقط کافیست فرمول های هر فصل را به همراه کاربرد آنها در مسائل یاد بگیرید و به خاطر بسپارید. همین که بدانید این فرمول چیه و برای چه مفاهیمی کاربرد دارد کافیست. ریاضی درسی است که از همان ابتدا کلاس و پله پله و هماهنگ با معلم باید پیش بروید. ولی حفظ فرمول ها و دانستن کاربرد آن ها در مسائل کمک بیشتری در فهم آن هنگام تدریس معلم می کند.

منبع سایت: www.ostadbank.com