اهمیت خلاصه نویسی در ایام امتحانات

دانش آموزان برای شب های امتحان خلاصه نویسی و یادداشت برداری کنند تا بتوانند نتیجه ی بهتری در زمان امتحان داشته باشند.

اهمیت خلاصه نویسی در ایام امتحانات

دانش آموزان عزیز خواندن به تنهایی کافی نیست. دانسته ها بدون یادداشت برداری به سادگی به فراموشی سپرده می شوند.خواندن زمانی مفید است که از تکنیک های مختلف برای یادداشت برداری و به خاطر سپردن و خلاصه نویسی استفاده کنید.

همیشه پس از خواندن یک متن آموزنده و علمی، تا حد امکان برای خود مصداق و مثال پیدا کنید.

کار دیگری که انجام آن در یادداشت برداری می تواند بسیار اثربخش باشد، تهیه نقشه ذهنی یا Mind Map است.برخی از ما به هر دلیل، تنبلی یا نبودن وقت یا مطالعه در تاکسی و مترو و …  امکان تهیه نقشه ذهنی نداریم.در این موارد هایلایت کردن به کمک ماژیک در حین یادداشت برداری می تواند مفید باشد. اما لطفاً حتماً استفاده همزمان از چند رنگ ماژیک را تجربه کنید.

اهمیت خلاصه نویسی در ایام امتحانات

با توجه به تحقیقاتی که نشان می‌دهند یادداشت برداری و ثبت بر روی کاغذ، می‌تواند ماندگاری بیشتر در حافظه داشته باشد، این کار توجیه پذیر به نظر می‌رسد.

پیشنهاد دیگر این است که برای یادداشت برداری، از کاغذهای رنگی استفاده کنید.زیرا تنوع بیشتری ایجاد می‌کند.

البته سبک یادداشت برداری و  خلاصه نویسی افراد مختلف هم متفاوت است. برخی کلیات را می نویسند. برخی قصه ها و مثالها و … را هم اضافه میکنند تا به خاطر آوردن راحت‌تر باشد.تحقیقات نشان میدهد انسانها موضوعی را که بتوانند برای دیگران تعریف کنند، خوب تر به خاطر می سپارند. بنابراین اگر در کتاب یا سایت، مطلبی را دیدید که میتواند به بهتر تعریف کردن ماجرا کمک کند، آن را هم ثبت کنید.

آخرین پیشنهاد هم اینکه در یادداشت برداری، اگر از کلمات و واژه های خودتان استفاده کنید، اثر آن چند برابر بیشتر از رونویسی از روی کتاب هاست.

مزایای خلاصه نویسی

1-اطمینان از یادگیری مطالب درسی

اولین و یکی از مهم ترین مزایای خلاصه نویسی اینکه شما را مطمئن می کند که مطلب درسی خاصی را یاد گرفته اید یا نه و شما پیش خودتان نگران نیستید و مکررا از خودتان نمی پرسید که این مطلب در ذهنم مانده است یا نه. اصطلاحاتی مانند : حس میکنم هر چی خوندم ، همش از یادم رفته

وقتی شما خلاصه نویسی می کنید ، می توانید با خواندن و مرور سریع به وسیله ی یک کاغذ A4 کلی صفحه از کتاب را مرور کنید و خیال خودتان را راحت می کنید که من همه مطالب را یادم مانده یا اینکه من همه ی درس را یادم نرفته است ، فقط یک سری نکات بود ، از ذهنم پریده بود که آنها را هم مرور کردم و یادم آمد.

2-افزایش دقت حین مطالعه

اگر شما این مطلب را بدانید که قرار است چند دقیقه بعد کتابی را ببینید و هر مطلبی از آن کتاب را که در ذهنتان مانده روی کاغذ بیاورید با تمام دقت آن کتاب را مطالعه می کنید

3-مرور آسان

4-بهره بردن در شب امتحان

خلاصه نویسی در شب های امتحان مثل فرشته های نجات شما هستند!! همانطور که از قدیم الایام شندیم! همیشه و همیشه مباحث آزمون های آزمایشی با مباحث امتحان های مدرسه در تناقض بوده اند.حالا چرا خلاصه نویسی حکم فرشته نجات را برای شما دارند؟؟ شما می توانید در شب های امتحان خود مبحث امتحان را به سادگی و به سرعت از روی خلاصه برداری هایتان مطالعه کنید.

5-بهره بردن در سال تحصیلی

شما می توانید در طول سال تحصیلی از خلاصه برداری هایتان به طور معجزه آسایی استفاده کنید. شما می توانید مثلا تعدادی از جمعه های سال تحصیلی تان را به مرور خلاصه برداری هایتان اختصاص دهید و همیشه در طول سال تحصیلی مطالب را در بالاترین سطح کیفی در حافظه خودتان نگه دارید و همیشه در طول سال مانند یک رتبه برتر باشید.

6-بهره بردن در ماه قبل از کنکور

رسیدیم به دلیل اصلی و مهم ترین ویژگی خلاصه نویسی !! در ماه قبل از کنکور اکثر بچه ها با استرس درس می خوانند در آن زمان شما می توانید با استفاده از خلاصه برداری هایتان به دوره و جمع بندی کردن چندباره ی درس ها بپردازید.

چگونه خلاصه نویسی کنیم؟

1- تهیه ابزار خلاصه نویسی

قبل از انجام هر کار باید ابزار آن کار را تهیه کنید .حالا ابزار خلاصه نویسی چه چیزهایی هستند؟

1- یک دفتر کلاسوری همراه با 8 کاغذ یا طلق رنگی برای 8 درس

2- یک عدد خودکار آبی، قرمز و مشکی

خلاصه نویسی ها زمانی مفید هستند که تمیز و مرتب نوشته شده باشند، پس در انتخاب ابزار خلاصه نویسی دقت کنید.

2- خواندن کامل درس

حتما حتما یک درس را دوبار بخوانید، بعد خلاصه نویسی کنید. همیشه پیشنهاد می شود خلاصه نویسی برای هر فصل نباید بیشتراز یک صفحه یا یک برگ کاغذ دفترتان باشد. به این موضوع حواستان باشد که شما وقتی بخواهید بعد از یک دور خواندن خلاصه نویسی کنید، حجم خلاصه نویسی تان بالا می رود.

3-ثبت نکات به صورت خلاصه

در این مرحله که مرحله ی آخر می باشد به ثبت نکات مهم می پردازیم

مواردی که باید در حین ثبت نکات دقت کنیم :

1-به زبان ساده و به اصطلاح خودمانی باشد، زیرا قرار است خودمان استفاده کنیم و درک و فهم آن برایمان راحت تر می باشد.

2-شامل همه ی نکات نباشد

در این قسمت بهتر است نکاتی را یادداشت کنیم که یک نمای کلی از آن فصل یا بخش کتاب به ما می دهد.

3-استفاده از نمودار درختی

خلاصه نویسی ها باید طوری باشد که در یک نگاه بتوان تمام آن موضوع را خواند و این کار ارزش بیشتری دارد.

4-استفاده از علائم اختصاری

با استفاده از علائم اختصاری هم می توانید خلاصه برداری هایتان را شکیل تر و زیباتر کنید.

5-خلاصه نویسی بعضی دروس در حاشیه کتاب ها

در دروس عمومی بهتراست خلاصه نویسی ها در حاشیه ی کتاب باشد برای مثال پیام آیات در درس دین و زندگی را در کنار آیات بنویسید خیلی بهتر است از اینکه جدا از کتاب در دفترتان بنویسید.همچنین در درس زیست شناسی و شیمی یک سری از خلاصه هایتان را که نمی توانید به سرعت در کلاسور وارد کنید مثل نکاتی در مورد شکل هایی از کتاب یا نکاتی با شرایط خاص آن ها را به صورت حاشیه نویسی در کتاب وارد کنید.