اهمیت تمرکز روی کتاب درسی

رتبه های برتر از اهمیت تمرکز بر روی مطالعه ی کتاب های درسی می گویند...

اهمیت تمرکز روی کتاب درسی

اولین و اصلی‌ترین منبع آموزشی برای هر دانش‌آموز کتاب درسی است.

مسير مناسب براي انتخاب منابع، ابتدا کتاب درسي و سپس به‌موازات کتاب درسي، جزوه و يادداشت‌برداري‌ در کلاس است. بهتر است که هم‌زمان با تدريس معلمان نکته برداری و يادداشت‌برداري انجام دهيد و برداشت‌هاي خود را از توضيحات معلمان به‌صورت جزوه بنويسيد. پس‌ازآن استفاده از کتاب‌هاي آموزشي است.

چیزی که در مطالعه‌ی کتاب درسی مهم است این است که ذهنتان را با مفاهیم درگیر کنید و از خود پرسش کنید و هر چه فهمیده‌اید روی کاغذ بیاورید و برای خودتان توضیح دهید و در انتهای هر فصل از خودتان آزمون بگیرید.

اهمیت تمرکز روی کتاب درسی

مهم‌ترین منبع مطالعاتی برای دانش‌آموزان کتاب درسی است. لازم به ذکر است که دانش‌آموزان باید با تمرکز بالا کتاب درسی را به‌دقت مطالعه کنند و بعد از مطالعه‌ی کتاب درسی، ابزار مناسب برای مرحله‌ی دوم به‌عنوان مرحله‌ی تثبیت، کتاب پرتکرار کانون است. کتاب پرتکرار برای تمرین‌های روزانه مناسب هستند و شامل پرسش‌ها و تمرین‌های متناسب با مباحث کتاب درسی هستند. هم‌چنین در این کتاب از خط به خط کتاب درسی سؤال طرح شده است.

محمد استادمحمدي، رتبه‌ي 1 رياضي سال 91:

به نظر من مهم‌ترين منبع، همان کتاب‌ درسي است. من حتي در کنکورهاي سال‌هاي پيش چند سؤال ديدم که عيناً از کتاب درسي مطرح شده بودند. سؤالات کنکور فقط از کتاب‌هاي درسي است و قرار نيست چيزي خارج از کتاب‌هاي درسي طرح شود.

سينا دل‌آذر، رتبه‌ي 9 تجربي سال 90:

در مورد درس‌هاي عمومي آن‌قدر از کتاب درسي خوانده بودم که خط به خط کتاب را حفظ بودم. به نظرم در تک تک کلمات کتاب‌هاي درسي، حکمتي نهفته است. تأکيد اصلي من روي کتاب درسي بود. فايده‌اي ندارد چند تا کتاب را با هم بخوانيم؛ چون بيش‌تر کتاب‌ها درست مانند کتاب درسي هستند.

محمدرضا طبري، رتبه‌ي 10 تجربي سال 90:

هر کس از من مي‌پرسد که از چه منبعي استفاده کند مي‌گويم: "اول کتاب درسي‌ات را بخوان.". زماني فکر مي‌کردم کتاب درسي اصلاً مهم نيست و بايد جزوه بخوانم و تست بزنم. بعد که پيش‌دانشگاهي آمدم و سؤالات کنکور را ديدم، متوجه شدم کتاب‌هاي درسي چه‌قدر مهم هستند. من کتاب درسي زيست دوم، سوم و پيش‌دانشگاهي را تقريباً 50 بار خواندم؛ البته تست هم مي‌زدم. به نظر من در کنکور، بچه‌ها از اين نظر سنجيده مي‌شوند که چه کسي کتاب درسي را درست خوانده است. توصيه مي‌کنم اول کتاب درسي را بخوانند، دوم کتاب درسي را بخوانند و سوم هم کتاب درسي را بخوانند. اگر وقت آوردند، سراغ تست بروند. اين پيشنهاد را براي درس رياضي نمي‌دهم؛ چون در درس رياضي حتماً بايد تست کار کنند؛ ولي براي زيست و زمين‌شناسي سعي کنند به کتاب خيلي تکيه داشته باشند.