بازدید دانش آموزان دبستان مرزداران از کاخ موزه سعد آباد

روز دوشنبه مورخ 1397/10/10 دانش آموزان پایه ی دوم و سوم دبستان سرای دانش واحد مرزداران از کاخ موزه ی سعد آباد بازدید کردند.

اردوی دانش آموزی

مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مجموعه عمارت‌ها و کاخ‌هایی است که در دربند، شمالی‌ترین و خوش آب و هواترین منطقه تهران در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار بنا شده‌است. این مجموعه دارای حدود ۱۸۰ هکتار جنگل طبیعی، چشمه‌سارها، قنات‌ها، باغستان‌ها، گلخانه‌ها و خیابان است. این عمارت از شمال با کوه‌های البرز، از شرق با گلاب‌دره، از غرب با ولنجک و از جنوب با تجریش همسایگی دارد. رودخانه جعفرآباد، از وسط محوطه کاخ می‌گذرد. در دوران پهلوی اول، سراسر باغ سعدآباد از رودخانه دربند مشروب می‌شد؛ ولی در دوران پهلوی دوم، به دلیل بخشیدن آب رودخانه در نیمی از شبانه‌روز به رعایا، و کافی نبودن این میزان آب رودخانه برای آبیاری سراسر مجموعه، از دوازده رشته قنات قدیمی و جدیدالاحداث استفاده گردید..

اردوی دانش آموزی

مجموعه سعدآباد، چهار دوره تاریخی قاجاریه، پهلوی اول و پهلوی دوم و پس از انقلاب ایران را سپری کرده‌است. سعدآباد در دوره قاجار بنا شد و سکونت‌گاه تابستانی (ییلاق) شاهان این سلسله بوده‌است. پس از کودتای ۱۲۹۹ و تصرف آن توسط خاندان اکبری، بناها و عمارت‌های متعددی در آن ساخته شد که بالغ بر ۱۸ کاخ در ابعاد مختلف می‌شوند. هر یک از بناها محل سکونت یکی از افراد دودمان پهلوی بوده‌است. محمدرضا پهلوی نیز در دهه ۱۳۵۰ در این مکان سکنی گزید؛ که در دوران اوایل سلطنت او، ساخت آن به پایان رسیده‌است. جدیدترین کاخ این مجموعه نیز کاخ لیلا پهلوی می‌باشد که متعلق به کوچکترین دختر محمدرضا پهلوی بوده‌است.

اردوی دانش آموزی

هدف از این اردو آشنایی دانش آموزان با پیشینه ی تاریخی وفرهنگی کشورمان قبل از انقلاب اسلامی بود.

علاوه بر مدیریت مدرسه، پشتیبانان و دبیران خانم خجسته دبیر دوم قاصدک، خانم رضائی دبیر سوم یمینی، خانم محمدی دبیر پایه سوم شکوهی در این اردو دانش آموزان را همراهی می کردند.

#دهم_ دی ماه_ هزار و سیصد ونود و هفت