موفقیت در امتحانات

برای موفقیت در امتحانات برنامه‌ریزی کنید

هیچ آزمونی تصویر کاملی از توانایی‌ها و استعداد‌های شما نیست؛ بنابراین موفق نشدن در یک آزمون یا امتحان نشان‌دهنده‌ی بی‌استعدادی در همه‌ی زمینه‌ها نیست. یکی از دلایل شکست در آزمون‌ها اضطراب است. بهترین راه کاهش این اضطراب آمادگی است. دانش‌آموزانی که با استفاده از دفتر برنامه‌ریزی و کتاب خودآموزی با برنامه‌ی حساب‌شده، خود را برای آزمون آماده می‌کنند کم‌تر اضطراب دارند.

با رعایت چهار نکته کلیدی هم اضطراب کمتری در زمان امتحانات دارید هم نتیجه بهتری کسب خواهید کرد :

• انبوه‌خوانی نکنید! مطالعه‌ی مداومِ یک درس از صبح تا شب، فقط باعث خستگی مغز و دل‌زدگی می‌شود. ضمن این‌که این کار فراموشی را تقویت می‌کند نه یادآوری را! یعنی زودتر مطالب را فراموش خواهید کرد. پس دو کار دیگر را جایگزین کنید: آمیخته خوانی و متفاوت خوانی. یعنی در یک روز درس‌های دیگری را هم در کنار درسی که امتحان دارید بخوانید تا مغزتان فرصت بایگانی و چیدن مطالب درسی را داشته باشد.

• نمونه سوالات امتحانی حل کنید. به جای زیاد خواندن، زودتر مطالعه را تمام کنید و با نمونه سوالات امتحانی آموخته‌هایتان را مرور کنید. به این ترتیب مباحثی را که نیاز به تلاشِ بیش‌تر دارند کشف می‌کنید.

• تست بزنید. این کار هم شامل درسی  که امتحان دارید و هم دروس دیگر می‌شود. بعد از هر امتحان بهترین زمان برای حلِ تست‌های همان درس است. واقعا حیف است حالا که به این خوبی دروس را مطالعه کرده‌اید رهایشان کنید. در خلال ایام امتحانات از مرور آن‌چه قبلا خوانده‌اید غافل نشوید.

موفقیت در امتحانات