تورق سریع در ایام امتحانات و کنکور

دانش آموزان برای بازیابی آموخته های خود در ایام امتحانات می توانند تورق سریع را انجام دهند.

منظور از تورق سریع در ایام امتحانات و کنکور چیست؟

بارها شنیده‌اید که یکی از نکات مثبت و مؤثر در دوران جمع ‌بندی تورق سریع است. فراموش نکنید که این کار علاوه بر سرعت عمل به دقت عمل نیاز دارد. در استفاده از این روش توصیه می‌کنیم زمان‌بندی متناسب با مبحث داشته باشید. به عنوان مثال فرصتی را برای تورق سریع شکل‌های کتاب زیست قرار دهید. اگر با سلیقه باشید حتی می‌توانید ترتیب مطالعه را در مبحث گیاهی و جانوری اعمال کنید. به هر شکل که توانستید باید کل نکات مربوط به آن را به خاطر بیاورید. اگر در طول سال تحصیلی حاشیه‌ی شکل‌ها مطلبی نوشته باشید در تورق سریع کارتان راحت‌تر خواهد بود. سعی نکنید سرعت را بر دقت ترجیح دهید. آزمون‌های سه روز یک‌بار بهترین منبع یافتن مباحثی است که باید زودتر به آن بپردازید.

تورق سریع در ایام امتحانات و کنکور

تورق سریع صرفاً به معنای ورق زدن سریع کتاب نیست، بلکه استفاده از بیش‌ترین نکات کتاب درسی در کم‌ترین بازه‌ی زمانی است. در تورق سریع می‌توانید با دوستانتان هم مشارکت کنید؛ زیرا ذهن‌های خلاق می‌توانند نکات مختلفی را از یک مبحث استخراج کنند.

تورق سریع چیست و چه باید کرد؟

تورق سریع در ایام امتحانات و کنکور

به یک هفته مانده به کنکور، هفته‌ی تورق سریع می‌گویند. در این هفته با توجه به این‌که شما در جمع‌بندی‌های سه روز یک‌بار بسیاری از مطالب و مباحث را در حد توان خود کار کرده‌اید و یادگیری‌های ناقص خود را به یادگیری‌های کامل و مرور مباحث مهم انجام داده‌اید، بهتر است در این هفته‌ی پایانی از صفحات کتاب خود عکس بگیرید و این عکس‌ها را مثل وقتی می‌خواهید آلبوم درست کنید در کنار هم قرار دهید.

شما نکات ریز بسیاری از صفحات را می‌دانید. حالا وقت آن است که آلبومی از صفحات کتاب در ذهن خود درست کنید. وقتی با سؤالات کنکور مواجه می‌شوید به خوبی می‌توانید تصویر صفحه‌ی مربوط را به یاد آورید و نکته‌ی سؤال را راحت‌تر به خاطر بیاورید.

شما در هفته‌ی تورق سریع، کتاب‌های خود را ورق می‌زنید و به قسمت‌های نشان‌دارشده و حاشیه‌نویسی‌های کتاب توجه می‌کنید. از طرف دیگر در هفته‌ی پایانی باید روی آرامش ذهنی و افزایش تمرکز خود کار کنید. بهترین کار این است که به نتیجه‌ی کنکور فکر نکنید. هم‌چنین کم‌کاری‌های خود را به خاطر نیاورید و فقط به تلاش‌هایی که در بسیاری از مباحث کرده‌اید توجه کنید. به مطالبی که نخوانده‌اید فکر نکنید و مطالب جدید نخوانید. این کارها به آرامش ذهنی شما کمک خواهد کرد.از لحاظ تكنيكي و فني آن چيزي كه در اين دوران پاياني قبل از كنكور بايد دانش آموزان به آن توجه كنند، روش تورق سريع است.

هدف از طرح موضوع تورق سريع اين است كه دانش آموزان به نوشته هاي خودشان برگردند و كتاب هاي خود را ورق بزنند و به موضوعات اصلي حتماً توجه كنند.

تورق سریع در ایام امتحانات و کنکور

دانش آموزاني كه از ابتداي دوره تمام نكات را به صورت دقيق نوشته اند و تمام فرمول ها و نكات برجسته و فرمول هاي مهم را در اين خلاصه نويسي ها آورده اند، كاملاً مي توانند به خلاصه نويسي هاي خود اتكا كنند.

اما دانش آموزاني كه اين خلاصه نويسي ها را ندارند خيلي نگران نباشند، قطعاً اين دوستان هم كتاب هاي درسي را مطالعه كرده اند و در بخش هايي از كتاب موضوعاتي را هاي لايت كرده اند، سعي كنند همان ها را بخوانند و موضوعات اصلي و زير موضوعات را در ذهن خود مرور كنند و به ارتباط بين آن ها  بپردازند، وقتي شكل ها را نگاه مي كنند و يا هر مطلبي را كه مي خوانند خاطره اي از مطالعه ي آن درس در گذشته به نوعي در ذهنشان زنده خواهد شد، سعي كنند آن خاطره را در ذهن خود بازخواني كنند، همين نگاه كردن به موضوعات اصلي كتاب ها و مرور سريع مطالب تا حد زيادي ذهن دانش آموز را هموار مي كند و مسير مطالعه و تصميم گيري آموزشي آن ها را به يك سرانجام منطقي مي رساند.