شروع امتحانات

آمادگی برای امتحانات نیمسال اول

ایام امتحانات فرصت بسیار خوبی برای تکمیل یادگیری و فهم مطالبی است که شاید در نیم‌سال اول‌ به‌خوبی نتوانسته‌اید یاد بگیرید.

اگر شیوه‌های مطالعه و نحوه‌ی یاددهی و یادگیری، از کیفیت به کمیت تبدیل شود، به‌سادگی و به دور از ابهام، میزان تحقق و دسترسی به اهداف تعیین‌شده را مشخص می‌کند و برای شما این امکان را فراهم می‌کند تا گام‌های بعدی را در مسیر آموزش به‌درستی بردارید. درواقع امتحان یک فرایند سیستمی است برای جمع‌‌آوری، تحلیل و تفسیر اطلاعات تا مشخص شود اهداف آموزشی چه‌قدر محقق شد‌ه‌اند.

از سوی دیگر فصل امتحانات، فرصت مناسبی است تا یادگیری‌های مجزا، با هم تلفیق شوند و با دقت در جزئیات، پیوستگی و ارتباط بین مطالب درسی بیش از پیش فراهم شود.

امتحان تشریحی، اغلب موجب بازسازی مطالب درسی می‌شود و نوعی ارزش‌یابی برای توصیف و اندازه‌گیری تغییر رفتار و اصلاح و بهبود فرایند یادگیری است که به عمل و تصمیم‌گیری مشخص منجر می‌شود.

برای این‌که بهتر آزمون دهید به نکات زیر توجه کنید:

1-مطالعه‌ی خود را با بازیابی شروع کنید. به طور مثال برای هر درسی که امتحان دارید، یک آزمون کلی (مثلاً از کتاب‌های جامع) انتخاب کنید و از خود آزمون بگیرید. این کار باعث می‌شود بدانید بهتر است مطالعه‌ی خود را از چه مبحثی شروع کنید تا زودتر و بهتر به نتیجه‌ی مطلوب برسید.

2-آزمون‌هایی که در کلاس از شما گرفته شده است، مرور کنید و اشکالات خود را دوباره بررسی و تجزیه و تحلیل کنید.

3-با دوستانی که در درس خواندن جدی و پیگیر هستند، گفت‌وگو کرده و نکات مهم درس‌ها را با هم مبادله کنید.

در امتحانات پایان نیم‌سال اول می‌توانید جمع‌بندی خوبی از مطالعات خود داشته باشید و نیم‌سال دوم را با آمادگی بیش‌تری شروع کنید.

موفق باشید