ساخت کرم پاک کننده و لوسیون پوست توسط دانش آموزان متوسطه دوره اول سرای دانش انقلاب

کرم پاک کننده و لوسیون پوست

برای جلوگیری از خشک شدن و حفظ سلامت پوست می توان از لوسیون ها و کرم های پوست استفاده کرد. برخی از این کرم ها را می توان با مواد طبیعی و در منزل تهیه کرد.

تهیه لوسیون های مخصوص دست و صورت در منزل چند مزیت دارد:

- از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است.

- بسیاری از افراد پس از استفاده از برخی لوسیون ها و کرم ها، نسبت به مواد شیمیایی، رنگ، بو و مواد نگهدارنده آنها دچار حساسیت پوستی می شوند. ولی نسبت به مواد طبیعی این حساسیت را ندارند. برای همین برآن شدیم به کمک دبیر پژوهش خانم عربعامری ساخت لوسیون های طبیعی را به دانش آموزان آموزش دهیم . دو مدل لوسیون به دانش آموزان آموزش داده شد : 1- لوسیون موم 2- لوسیون زردچوبه

1- لوسیون موم

مواد مورد نیاز: یک قاشق غذاخوری موم 60 گرم روغن زیتون یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل طرز تهیه: - یک قاشق غذاخوری موم را درون ظرفی ریخته و آن را بر روی بخار آبی که از کتری خارج می شود، قرار دهید تا موم ذوب شود. - 60 گرم روغن زیتون و یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به مومی که ذوب شده است، اضافه کنید. - تمام مواد را روی حرارت بخار آب با یکدیگر مخلوط کنید. این کار را تا زمانی که موم کاملا با روغن ها ترکیب شود، ادامه دهید. - این مخلوط را از روی حرارت بردارید. سپس با یک قاشق مواد را به هم بزنید تا فرم قوام یافته ای ایجاد شود. - سپس دو قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید و مخلوط را به هم بزنید. - اجازه دهید تا مخلوط سرد شود. هنگام سرد شدن مخلوط ، هر 5 دقیقه یک بار، با همزن مواد را به هم بزنید. - ترکیب ایجاد شده را در شیشه درب دار نگهداری کنید.
2- لوسیون زردچوبه

زردچوبه علاوه بر خوش طعم کردن غذاها، دارای خاصیت دارویی نیز می باشد. یکی از ویژگی های این ادویه، درخشنده کردن پوست می باشد و به طور طبیعی با جوش پوستی مقابله می کند.

مواد مورد نیاز: 3 قاشق غذاخوری آرد بادام یک هشتم قاشق غذاخوری زردچوبه یک قاشق غذاخوری آبلیمو مقداری ماست طرز تهیه: - درون یک ظرف ماست را با آرد بادام مخلوط کنید. - آبلیمو و زردچوبه را به آرامی به آن اضافه کنید و شروع به هم زدن آن کنید. این ترکیب نیاز به هم زدن زیاد دارد. - ترکیب آماده است و باید بلافاصله پس از تهیه آن، برای جلوگیری از فاسد شدن آن، درون ظرفی با درپوش قرار داد و درون یخچال گذاشت. نکته - اگر از ماست ارگانیک یا ماستی که خودتان تهیه کرده اید، استفاده شود بهتر است، زیرا این گونه ماست ها، مواد افزودنی کمتری دارند.