تفاوت تدریس فارسی اول ابتدایی با تدریس دوره جدید

بهتر است معلمان کلاس اول برای آموزش نگاره از بازی، فیلم و شعر و قصه برای فهم دانش آموز استفاده کنید

تفاوت روش تدریس فارسی اول ابتدایی قدیم با روش تدریس فارسی اول ابتدایی جدید در چیست؟

روش تدریس فارسی اول ابتدایی قدیمی به این صورت بود که ابتدا نشانه ها به دانش آموز آموزش داده می شد. بعد کلمه ای که حرف مورد نظر را دربر داشت با روش بخش کردن و صدا کشی تدریس می شده است.

مثلا اگر دانش آموز فقط حروف آ ا و ب را خوانده بود کلماتی که به آنها آموزش داده می شد کلمه های آب و بابا بود.

اما در روش فارسی اول ابتدایی جدید ابتدا تمام کلمه هایی که حروف مود نظر در آن بکار رفته را به دانش آموزان آموزش می دهند. بعد دانش آموزان با کمک معلم نشانه ها را در کلمه ها پیدا می کنند.

مثلا برای تدریس نشانه آ ا این کلمه ها آمده است: آب، آبی، دریا، بابا

روش تدریس فارسی اول ابتدایی دوره جدید، به دلیل حجم زیاد کتاب، تقسیم کتاب به دو بخش بخوانیم و بنویسیم، تغییر کرده و نسبت به گذشته سخت تر شده است.

نکات:

در بخش آموزش نگاره ها، قبل از اینکه شما مطلب اصلی را در قالب داستان و … بیان کنید بهتر است از دانش آموز بخواهید در مورد تصاویر هر نگاره فکر کرده و برداشت خود را از نگاره ها بیان کنند.

در بخش آموزش نشانه ها، دانش آموزان را به گروه های کوچک دو تا سه نفره تقسیم کنید. شکل های مربوط به کلمه هایی که نشانه مورد نظر را دارد به صورت پازل در اختیار دانش آموزان قرار دهید. با راهنمای از دانش آموزان بخواهید شکل های مرتبط با نشانه ها را در بین پازل ها پیدا کنند.