تدریس نشانه "ذ" در دبستان

آموزش خلاقانه حرف "ذ" کلاس اول دبستان

دانش آموزان عزیز کلاس اول دبستان سرای دانش واحد سعادت آباد با آموزش خلاق و داستان گویی آموزگارشان ، خانم شیدا رحیم پور و همراهی پشتیبان ، خانم ندا کدخدایی توانستند نشانه "ذ" را بیاموزند .

داستان این نشانه این بود که :

ز در یک سفر، فهمیده بود که یک صدا شبیه صدای خودش وجود دارد. خیلی مشتاق شده بود که این نشانه را از نزدیک ببینه. شنیده بود که صداش شبیه صدای ز است اما اسمش و شکلش با خودش فرق داره. وقتی رسید به در خونه‌ی خانم ذ زنگ زد، در که باز شد با دیدن خانم ذ یک لحظه فکر کرد که د تنها تو شهرک الفبا است اما وقتی صداشو شنید و نقطه‌ی بالای سرش را دید، فهمید که د نیست. وقتی با هم صحبت کردن، دیدند صداهاشون واقعا شبیه هم است. باهم دوست شدند و قرار شد که به دعوت ز خانم ذ به شهرک الفبا بیاد تا اهالی شهرک الفبا نیز با این نشانه آشنا شوند. بلآخره خانم ذ بعد از چند ماه به شهرک الفبا آمد، اما با صدای ز و اسم ذال .

کلماتی مثل لذیذ، دلپذیر، لذت، ذرت، آذر، غذا، ذره بین….کلماتی هستند که با ذال نوشته می‌شوند. جایگاه و خانه‌ی ذال تو شهرک الفبا بین د و ر بود و فقط کلمات بخصوص و محدودی با این نشانه ساخته شد. و یکی دیگر از نشانه‌ها به شهرک الفبا راه یافت. شما بچه‌های گل باید کاملا حواستون جمع باشه تا موقع نوشتن کلمات این دو نشانه را اشتباه نگیرید و املای درست کلماتی که با این دو نشانه که صداشون یکی است را بدون اشتباه بنویسید.

تدریس نشانه

گل پسران عزیزمان علاوه بر گوش دادن به داستان "ذ" ،  کاردستی و دست ورزی نیز این نشانه را به خوبی فرا گرفتند .این آموزش خلاق به این صورت بود که بچه ها  روی تصویر گوسفند رو با ذرت می پوشاندند و شکل سه بعدی به آن دادند .

و از این به بعد می توانند تمام کلماتی که در آن حرف" ذ " به کار رفته است را بخوانندو بنویسند.

موفق باشید .

فاطمه فولادی

چقدر خوب که نشانه ها را با استفاده از روش های مختلف آموزشی ، می آموزند. باتشکر ...

امید محمدخانی

بسیار جالب و دوست داشتنی ، روش جالب و زیبایی هست این نوع آموزش

حسن ستاری

آفرین بر کوچولوهای دوست داشتنی دبستان سعادت آباد.برای همتون آرزوی موفقیت دارم.