روز درختکاری

برگزاری روز درختکاری در دبستان دخترانه پرسش

تاریخچه روز درختکاری

روز درختکاری  ابتدا در سال 1872 و در ایالت نبراسکای آمریکا و در تاریخ 10 آوریل (21 فروردین)، توسط فردی به نام J.Sterling Morton برگزار شد و گفته می شود که در آن روز بیش از 1 میلیون درخت کاشته شده است اما بعد از مدتی این تاریخ به آخرین جمعه ماه آوریل انتقال یافت.

امروزه بیشتر کشورهای دنیا روز درختکاری را محترم شمرده و در این روز به کاشتن درخت ها و نهال های متفاوت اقدام می کنند. البته تاریخ این روز با توجه به آب و هوای هر کشور متفاوت است و بیشتر سعی می کنند تا در موقعی از سال این کار را انجام دهند که درخت قابلیت رشد کردن را داشته باشد. برای مثال می توان به کشور هایی مانند آلمان، مصر، پاکستان، مکزیک اشاره کرد که روز درختکاری به ترتیب در روزهای 5 اردیبهشت، 26 بهمن، 27 مرداد و دومین پنجشنبه از ماه جولای است.

روز درختکاری در ایران

درختکاری در ایران دارای پشتوانه ‌ای از علایق ملی و سنت تاریخی است، تاریخ نشان می ‌دهد که ایرانیان باستان، جشن های خاصی داشتند و در این جشن ها به درختکاری پرداخته و به خاک و زراعت احترام می‌ گذاشتند.

در کشور ما روز درختکاری در 15 اسفند هر سال برگزار می شود و مردم با حضور در پارک ها، جنگل ها و اقصی نقاط شهر اقدام به کاشت نهال های جوان می کنند. ایرانی ها هر سال با کاشت درخت به استقبال سال نو رفته و در واقع با این کار نمادین در آستانه بهار زندگی را به زمین باز می گردانند. در این روز در مقابل بیشتر پارک ها و فضاهای سبز و دیگر نقاط شهر نهال هایی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می گیرید.

اهمیت درختکاری در اسلام

در ادیان و فرهنگ های مختلف جهان، درخت و درختکاری جایگاه خاصی دارد. دین مقدس اسلام نیز بشر را به کاشت درخت تشویق و ترغیب کرده است و بعضی از بزرگان دین به این امر اشتغال داشته اند.

فواید درختان در زندگی انسانها

امروزه با صنعتي شدن جوامع بشري درختان نقش مهم تري در زندگي بشر ايفا مي كنند، از سويي مقدمات پيشرفت بيشتر صنعت و فناوري را موجب مي شوند و منابع تامين كننده محصولاتي نظير وسايل چوبي، مبلمان، لوازم التحرير (كاغذ، انواع مدادهاي مختلف) ‌الوار و هزاران محصول ديگر محسوب مي شوند و از سو ي ديگر به منزله ريه هاي يك شهر تلقي شده و نقش مهمي در تامين سلامت اعضاي جامعه را ايفامي كنند.

روز درختکاری در دبستان پرسش

در دبستان دخترانه ی پرسش نیز روز درختکاری حال و هوای دیگری داشت.

در این روز تمامی دانش آموزان به کمک مدیر ، معاون آموزشی ، دبیران و پشتیبانان خود توانستند گیاهانی را که همراه داشتند، در گلدان ها و حیاط مدرسه بکارند.

ابتکار جالبی مدرسه استفاده از بطری های پلاستیکی به عنوان گلدان بود تا با این روش دانش آموزان با بازیافت مواد و تاثیر منفی مواد پلاستیکی بر روی محیط زیست بیشتر آشنا شوند.

در این روز دانش آموزان باسخنرانی های مربی بهداشت و مدیر محترم با روز درختکاری و اهمیت وجود درختان و گیاهان بیشتر آشنا شدند.

از مواردی که در این روز به خوبی آموزش داده شد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. فوائد گیاهان در جلوگیری از آلودگی هوا
  2. اجزای گیاهان
  3. نحوه ی کاشت گیاهان
  4. مواد مورد نیاز برای رشد گیاهان
  5. آبیاری و  نحوی مراقبت از گیاهان
  6. تاثیر گیاهان و درختان بر روی زندگی انسان ها
  7. بهترین  زمان کاشت گیاهان

به طور خلاصه روز درختکاری بهانه ‌ای است برای این که ما به محیط زیست احترام گذشته و آن را احیاء کنیم و یا حداقل آن را با دقت بیشتری نگه داری کنیم. امید است که با تلاش در این جهت، حتی با کاشتن یک نهال کوچک، کشوری زیبا و آباد را برای خویش مهیا کنیم که یقیناً کاری پسندیده است.

روز درختکاری

هاشم حیدری

دانش آموزان خوب با طرح جالب و زیباشون

محیا وکیلیان

چه نیکو ، احسنت ، فرزندان ما از همین سنین باید با طبیعت دوستی کنند .

مسعود حمزه

چقدر خوب است که بچه ها از همان سنین کودکی با موضوع طبیعت و درختکاری آشنا شوند.

فاطمه فولادی

باتشکر از خانم قنبری عزیز ، بابت اپلود این خبر جالب 🌹

setayesh mohammadian

چه گل های زیبایی!!!!!!!!!!!! مرسی که این روز خاطره انگیز را برای ما ساختید . . . و البته مرسی از گل ها و درخت ها که هستن روزشون مبارک

profile

نگار قنبری

خواهش میکنم عزیزم💗💖

نرجس مقتدائی

چه خوب است یادگیری احترام به طبیعت و آموزش مناسبت‌های ملی به فرزندانمان از همان سنین دبستان

مژگان عبد المطلبی

روز بسیار جلب و قشنگی بود به نظر من روز درخت کاری یک روز مهم در کشور ما ایران است به دلیل اینکه کشور ما بیار کشور بیابانی است و اگر ما سعی کنیم درخت بکارم شاید تا ۱۰۰ سال آینده کشور ما دیگر اینقدر خوشک نیاشد و کمی سرسبزی داشته باشد.

حسن ستاری

به کوچولوهای دبستانی واحد پرسش باید بالید چرا که کاشت درخت تداوم زندگی ست.زنده باشید کوچولوهای دوست داشتنی.

profile

setayesh mohammadian

بللللله دیگه**** ما اینیم!

شهرزاد موسوی

چه روز خوبی!

بهاره کاکاوند

باسلام و خداقوت امروز شاهد اشتیاق دانش آموزان به کاشت گیاهان بودم که بسیار لذت بخش بود و ایده استفاده از مواد بازیافتی برای تهیه گلدان ایده خلاقانه ای بود که این ایده به حفظ محیط زیست نیز کمک فراوان می‌کند.