ضرورت های زندگی اجتماعی

می دانیم که بسیاری از عادات بد و خوب افراد برگرفته از دوران کودکی و نوجوانی و مربوط به روزهای درس و مدرسه است. بسیاری از مهارت هایی که در ما شکل گرفته اند نیز مربوط به سال های اولیه زندگی و بودن محیط هایی است که از آن ها تأثیر گرفته ایم.

در مدارس معمولا دروس تخصصی مربوط به چند حوزه خاص آموزش داده می شود که با نمره و رتبه ها ارزیابی می شوند. در این مقاله اما سعی براین داریم تا به موضوعاتی اشاره کنیم که در مدارس کمتر به آن ها پرداخته می شود و در برنامه درسی آن ها جایی ندارد.

5 تا از مهم ترین عوامل موفقیت افراد در زندگی به شرح زیر هستند:

1-بحث و گفتگو

توانایی مذاکره و داشتن اعتماد به نفس برای صحبت در میان افراد و همچنین نمایش درست قابلیت های خود فاکتور مهمی برای داشتن ارتباطات پایدار بین اشخاص بوده و به آن ها کمک می کند بتوانند مسائل خود را به شکل درست مطرح و برطرف کنند.

تشکیل جلسات گروهی در مدارس برای بحث و گفتگو درباره موضوعات آزاد می تواند در این راستا کمک کننده باشد.

2- توانایی دفاع از خود و کنترل شخصی

داشتن مهارت و دانش کنترل و دفاع از خود و دیگران هنگام رویارویی با اتفاقات ناگهانی و حوادث غیر مترقبه یکی از موارد مهم و ضروری است که فرد در طول زندگی خود بارها با آن مواجه می شود. آموزش مهارت های دفاع شخصی و کمک های اولیه در مدارس می تواند این مهارت را در افراد ایجاد کند

3- سخت کوشی و تسلیم ناپذیری:

گاهی افراد در مواجهه سختی های اهداف خود و یا انتقادها دچار خود کم بینی و احساس گناه می شوند. این حس باعث ناکارآمدی بیشتر در آن ها می شود. در چنین مواقعی فرد باید بتواند روی نقاط قوت خود تمرکز کرده و با درس گرفتن از خطاها راه درست تری را انتخاب کند. این مورد با تقویت روحیه و تشویق دانش آموزان در مدارس رابطه مستقیم دارد.

4- خودشناسی و هدف داشتن:

متاسفانه تنها 3 درصد از مردم دنیا برای زندگی خود هدف مشخص دارند. علت اینجاست که بسیاری از مردم شناختی از ویژگی ها و استعداد های درونی خود ندارند.

تعریف کردن اهداف کوتاه مدت برای افراد در مدارس، پیگیری روزانه آن ها و گزارش از قدم هایی که هرروز برای رسیدن به آن ها برمی دارند می تواند یک گزینه مناسب باشد. داشتن هدف های درست و واقعی انگیزه انسان ها را برای ادامه زندگی دوچندان میکند.

5-قدرت بخشش:

تصور کنید که از کسی یا چیزی ناراحت هستید و این ناراحتی دائماًدر ذهن شما در جریان است و بخشی از آن را اشغال کرده است؛ بنابراین جای خالی کمی برای پذیرش اطلاعات جدید و یادگیری باقی می ماند. اگر ویژگی گذشت و بخشش در انسان ها نبود آن ها همیشه باری بر دوش ذهن خود داشتند و ادامه زندگی برایشان سخت میشد. صبر و بخشش نیز رمز گذر از موقعیت هاس سخت و یکی دیگر از فاکتورهای موفقیت است که باید در مدارس بیشتر به آن پرداخته شود.

حسن ستاری

خبر خوب و مفیدی بود.ممنون

نرجس مقتدائی

رشد همه جانبه می تونه یه زندگی سالم به بار بیاره. آموزش و تحصیل فقط قسمتی از موفقیت است.