برگزاری صبحگاه در متوسطه دوره دوم سرای دانش سعادت آباد بهترین مدرسه منطقه 2

برگزاری صبحگاه به صورت روزانه جهت نظم وانضباط

مقدمه:

در ارزش و اهميت نظم در زندگى همين بس حضرت امير مومنان (ع ) اين گوهر ارزشمند را هم رديف ديگر ارزش هاى والاى اسلامى قرار داده و در واپسين روزهاى حيات خويش ، به فرزندان بزگوارش و تمام كسانى كه اين پندهاى گرانمايه به آنان مى رسد، رعايت آن را اين گونه سفارش فرموده است : اوصيكم بتقوى الله و نظم امركم .( نهج البلاغه (فیض الاسلام نامه 47))در اين بيان بليغ ، نظم ، در رديف تقوا - كه از والاترين ارزش هاى اسلامى است - قرار گرفته و وفاى به آن گوشزد گرديده است . اين كلام ، رساترين جمله در بيان ارزش نظم و انضباط است .

می‌دانیم آنچه که امروز حرف اول را در مدرسه می‌زند انضباط است، انضباط اخلاقی ورفتاری دانش‌آموزان می‌تواند روی آموزش اثرگذار باشد. بنابراین پرورش همراه آموزش مهم جلوه می‌کند.دانش‌‌آموزان با انضباط می‌توانند مسئولیت‌های مهم مدرسه را به عهده بگیرند و در آینده نیز جامعه به خوبی پذیرای این افراد است.
             دشواری کنترل دانش آموزان با توجه به ویژگی های سنی آنها روز به روز روبه افزایش است. بسیاری از معلمان و مدیران از برخورد با مسائل انضباطی دانش‌آموزان احساس ناتوانی می کنند و به طور معمول ممکن است برخورد های نامناسبی با این رفتار ها داشته باشند.

در مدرسه ما هم در مراسم آغازین صبحگاه با مشکل بی انضباطی  و بی نظمی های خاصی برخورد داشتیم دانش آموزان مشارکت کمی در مراسم صبحگاه داشتند ، عده ای دیر می آمدند، بعضی ها هم همچنان خواب آلود و کسل بودند( به خاطر دیر خوابیدن )و این مشکلات باعث بی نظمی  در اجرای مراسم صبحگاه شده بود.

برگزاری صبحگاه

آموزش و پرورش و مدارس بعنوان یک سیستم اجتماعی و متشکل از افراد انسانی به منظور نیل به این هدف، باید فعالیت‌هایی را پیش‌بینی کند که این مهارت اجتماعی را در دانش‌آموزان تقویت کرده و درونی سازد. امروزه نزد بسیاری از محققان برای افزایش و ایجاد نظم و انضباط روش‌های تربیتی غیرمستقیم و غیرکلاسیک موردتأکید و تشویق قرار گرفته و اعتقاد بر این است که برای آموزش نظم تنها نباید به آموزش کلاسی، مقررات مدرسه و خانواده اکتفا نمود، بلکه استفاده از مشارکت جوانان و نوجوانان را در فعالیت‌های گروهی و انتخابی باید مدنظر قرار داد، تا از این طریق علائق، قدرت سازندگی، ابتکار و خلاقیت دانش‌آموزان را افزایش داد و درکی کامل و سنجیده از اجرای مشارکتی فعالیت‌ها بدست آورد و راهکارهای ارتقاء نظم و انضباط در سطح جامعه را بدست آورد

بنابراین با مهم بودن انضباط و نظم در دانش آموزان و تاثیر آن در مدرسه و جامعه فرد ، ابتدا باید این مقوله (نظم و انضباط) را در دانش آموزان خود بهبود بخشیده و آن را ارتقا دهیم و با توجه به اینکه هر روز برنامه های آموزشگاه با برنامه صبحگاه آغاز می شود ، باید توجه داشت که این مراسم و برگزاری آن می تواند تمرینی برای دانش آموزان برای فراگیری نظم و انضباط چه در مدرسه و چه در جامعه خود  باشد .

مراسم آغازين مدارس اگر بانشاط و همراه با انضباط خاصی شروع شود، نه تنها در امر پرورش روح معنوي دانش آموزان تاثير دارد، بلكه در بالا بردن سطح آموزشي دانش آموزان چه از لحاظ يادگيري و چه از لحاظ بالا رفتن اطلاعات عمومي آنها موثر است

در این تحقیق قصد داریم به بررسی علل بی انضباطی دانش آموزان در مراسم صبحگاه مدرسه بپردازیم و در پی آن را ه حلها ی دستیابی به ارتقا و بهبود بخشیدن نظم در مراسم صبحگاه موردبررسی قرار گیرد تا بتوانیم نظم و انظباط را در مراسم صبحگاه ایجاد کنیم تا صبحگاهی فعال داشته باشیم.

لوفرانسو(1991) معتقد است انضباط بدان دسته از اعمال معلم اطلاق می شود که مانع سرزدن رفتارهای از دانش آموز است که فعالیت کلاسی را مختل یا تهدید به اخلال می کند .با وجود تعاريف بالا بي انضباطي را مي توان اينگونه هم تعريف كرد : انجام دادن هر عمل يا رفتار پذيرفته نشده و نا معقول توسط دانش‌آموز كه مدرسه وکلاس را مختل يا تهديد به اخلال مي كند و باعث كاهش كارايي معلم و دانش‌آموزان شده و معلم را در رسيدن به هدف اصلي خود باز مي دارد.

چند نکته مهم در مورد مراسم صبحگاه:

1-    کلیه دانش آموزان و کارکنان، در مکان حیاط آموزشگاه حضور دارند.

2-    مدرسه می تواند برنامه های متنوع کوتاه داشته باشد.

3-    مراسم صبحگاه در ایجاد نظم و انضباط موثر می باشد.

4-    در مراسم صبحگاه پیام ها و اطلاعیه های عمومی برای همه حاضران قرائت می گردد.

5-    مراسم صبحگاه می تواند در آگاهی دانش آموزان نقش داشته باشد.

6-     در اجرای مراسم صبحگاه، دانش آموزان نقش فعال دارند.

برگزاری صبحگاه

حسن ستاری

برگزاری صبحگاه شاد و مفرح و پرانرژی در روحیه و انگیزه دانش آموزان تاثیر بسزایی دارد.

نرجس مقتدائی

موفق باشید