یادگیری طریقه صحیح مطالعه لغات زبان انگلیسی بدون فراموشی

نحوه مطالعه درس زبان انگلیسی برای کنکور

نحوه مطالعه لغات زبان انگلیسی برای موفقیت در کنکور

اکثر دانش آموزان وضعیت مطلوبی در درس زبان انگلیسی ندارند بنابراین یادگیری شیوه صحیح مطالعه این درس تاثیر بالایی در موفقیت در امتحانات با خصوص در کنکور برای داوطلبین کنکوری دارد . یادگیری لغات بخش اعظمی از کنکور زبان است. دراغلب مواقع تست های درس زبان کنکور دارای نکات کلیدی تستی که در عین سادگی اگر دانش آموز آشنایی کامل با این نکات نداشته باشد ، حتی اگر سطح زبان خوبی هم داشته باشد از پاسخگویی درست به این سوالات ناتوان خواهد ماند.اگر دنبال یک فرمولی هستید که می خواهید از طریق آن زبان انگلیسی را یاد بگیرید باید به شما بگویم که قوی ترین رمز موفقیت در یادگیری زبان داشتن علاقه و انگیزه است. اگر به کاری علاقه نداشته باشید هیچ موقع موفق نخواهید شد. هیچ موقع خودتان را مجبور نکنید که در کلاس های زبان انگلیسی شرکت کنید و وقت تان را به بیهودگی هدر ندهید.

آخرین درس عمومی شما در دفترچه سوالات عمومی درس زبان انگلیسی میباشد . این درس با داشتن ۲۵ عدد تست همانند سایر دروس عمومی قرار گرفته است. در این مقاله سعی داریم روش های مطالعه ی زبان و نکات مهمی که برای بدست اوردن درصد بالا در این درس نیاز دارید ، برای شما بازگو کنیم.

نحوه مطالعه لغات زبان انگلیسی برای موفقیت در کنکور

زبان درس فراری است. شاید اولین جمله ای که از دبیران زبان به یاد داریم این باشد . اما براستی آیا اینگونه است؟

شاید اگر بخواهیم در سطح خارج ازکنکور بررسی کنیم  به خاطر سپردن لغات نامحدود باعث فراری شود اما در سطح کنکور که دامنه  واژگان تقریبا مشخص هستند درس زبان مانند دروس دیگر تا حدودی حفظی و از جنبه هایی اگر مرور و تکرار نشود فرار میباشد. جالب است بدانید که در کنکور همیشه درس زبان چالشی برای رتبه های برتر بوده است.

نحوه مطالعه لغات زبان انگلیسی برای موفقیت در کنکور

برای مثال اگر نگاهی به کارنامه های داوطلبانی که در رشته ی پزشکی پذیرفته شده اند  بیندازید مشاهده میکنید درصد قابل توجهی از انان در زبان انگلیسی درصد های پایینی دارند. این نکته را گفتم تا اهمیت و ارزش درس زبان برای شما بیش از پیش مشخص شود و بدانید با سرمایه گذاری روی این درس میتوانید چقدر از رقبا سبقت بگیرید.

مباحث زبان انگلیسی در کنکور

در حال حاضر دو نوع کنکور زبان وجود داره: اختصاصی و عمومی. موضوع بحث ما کنکور زبان عمومی هست که ۲۵ سوال از اون میاد و از سوال شماره ۷۵ تا ۱۰۰ رو شامل میشه. مباحث مهم زبان که تو کنکور از اونها سوال میاد به این ترتیب هست:

تعداد سوالات                       مبحث

Grammar                                    ۴
Vocabulary                                 ۸
Cloze Test                                  ۵
Reading Comprehension           ۸

از نحوه‌ی تقسیم بندی سوالات مشخصه که یادگیری لغات مهم ترین قسمت کار هست چون به تنهایی ۸ تست رو به خودش اختصاص میده و برای پاسخ دادن به ⅔ دیگه سوالات هم مستقیما به لغات نیاز خواهیم داشت. حیطه های مهم دیگه درک مطلب و گرامر و کلوز تست هستند.

چگونه واژگان رو راحت تر یاد بگیریم (Vocabulary) :

نحوه مطالعه لغات زبان انگلیسی برای موفقیت در کنکور

لغات هر درس را از همه جای متن، تمرین، زیرنویس ها و جدول ها و.. در یک جدول دسته بندی کنید. جدول واژگان دارای سه ستون کلمه ، معنی کلمه و کاربرد کلمه در جمله است.
هر لغتی که تازه بود و بلد نبودی وارد جدول بشه و وسواس نداشته باش که کلماتی که بلدی رو هم به جدول اضافه کنی . حال بعد از تکمیل جدول واژگان باید لغات را به کمک ابزار کمک اموزشی جعبه لایتنر منتقل و بخوانی .

چون حفظ طوطی‌‌وار لغت های جدید کار سخت و دشواری هست پس بهتر است از روش های کارآمدتری استفاده کنیم. یکی از روش های مرسوم یادگیری لغات، دسته بندی لغات جدید است. سعی کنید دفتری جدا برای یادداشت لغات دسته بندی شده داشته باشید. می توانید لغت ها را بر اساس مضمون آنها (خوراک، پوشاک، ابزار، …)، شباهت های ظاهری (Flower, Flour, Floor ,flier , flyer, …)، نقش(Verb, adjective, adverb, …)، پیشوند و پسوند (Careless, thoughtless, helpless, jobless, …) و یا مترادف و متضاد دسته بندی کنید. برای هر لغت معنای فارسی، معنای انگلیسی یا مترادف، و جمله ای کوتاه به عنوان مثال بنویسید. در این روش از حساسیت زیاد و نوشتن لغاتی که قبلا اونها رو یاد دارید پرهیز کنید.

نحوه مطالعه لغات زبان انگلیسی برای موفقیت در کنکور

سعی کنید لغت های جدید را در قالب جمله یاد بگیرید و یا از تکنیک جمله سازی استفاده کنید، یعنی برای هر کلمه چند جمله ساده به انگلیسی در ذهن خود بسازید. یادتان نرود  هدف از تهیه چنین مجموعه‌ای به خاطر سپردن سریع تر و تسریع فرآیند “مرور کردن” لغات است. کارشناسان به این نتیجه رسیده اند لغتی که ۸ بار طی فواصل زمانی طولانی مرور بشه تقریبا برای همیشه در ذهن تثبیت خواهد شد.در قدم آخر نیز شروع به خواندن و حل تست های ریدینگ نمایید تا با کاربرد لغات در متن بیشتر آشنا شوید و بتوانید حتی اگر معنای لغتی را هم نمیدانستید با استفاده از مفهوم کلی ریدینگ معنای درست آن لغت را حدس زده و به گزینه ی صحیح در تست دست پیدا کنید..

نرجس مقتدائی

حتی یک پاسخ صحیح در دروس عربی و زبان به میزان زیادی رتبه ها را جابجا می کند. از دروس عمومی غافل نشیم.

حسن ستاری

خیلی مفید و آموزنده بود.به امید موفقیت تمام دانش آموزان کنکوری مجموعه مدارس سرای دانش در کنکور سال 98.