برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین دبستان مرزداران بهترین مدرسه تهران

سفره ی هفت سین در دبستان پسرانه سرای دانش واحد مرزداران

جشن نوروز یکی از جشن های باستانی ما ایرانیان است. سفره ی هفت سین نیز یکی از ارکان مهم این جشن به شمار می رود.

در دبستان سرای دانش واحد مرزداران روز چهارشنبه مورخ 1397/12/22 جشن نوروز برگزار شد و دانش آموزان با سفره ی هفت سین چیده شده توسط معاونین عزیز عکس گرفتند.

اما هر کاری را فلسفه‌ای است و چیدمان سفره هفت سین نیز فلسفه خاص خود را دارد. هرچیزی که سر سفره چیده می‌شود، از هر «‌سین» گرفته تا قرآن و ماهی و آینه حکمتی دارد. در این جشن به دانش آموزان فلسفه ی سفره ی هفت سین و نماد هر یک از اجزای سفره توضیح داده شد.
در ادامه همزمان با دیدن عکس های جشن نوروز به صورت کلاس محور، با فلسفه اجزای سفره هفت سین نیز بیشترآشنا می‌شویم:

برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین"پایه پیش دبستان، آموزگار سرکار خانم جزنیان"

سین اول؛ سنجد
«سنجد» نماد فرزانگی و زایش میوه‌ای است که وقتی بارور می‌شود و بویش در فضا پراکنده می‌شود. پرورش دهنده قوای احساسی آدمی نیز هست. به همین دلیل برخی بر این باورند که سنجدی که سر سفره هفت سین گذاشته می‌شود، نماد عشق انسان‌ها به یکدیگر نیز است.

برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین"پایه اول الوند، آموزگار خانم میرزاخانی و پشتیبان خانم روستا"

سین دوم؛ سیب
سیب، نماد سلامتی و زیبایی است و سیبی که سر سفره می گذارند، نشان از دوری از گزند و آسیب دارد. رسم است که سیب را مادر یا پدربزرگ خانواده سر سفره بگذارند؛ به این دلیل که همیشه بزرگترهای یک خانواده نگران سلامتی اعضای خانواده شان هستند.

برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین"پایه اول البرز ، آموزگار خانم رفیعی و پشتیبان خانم سروری"

سین سوم؛ سبزه
سبزه نشان از تولد دوباره، حیات دوباره و زایش و سبزی است. سر سفره گذاشتنش به این دلیل است که سال آینده سالی شاداب، سرسبز و خرم باشد. خود رنگ سبز هم ارتعاش افکار ما را موزون نگه می دارد و به ما آرامش می دهد.

برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین" پایه دوم شاپرک ، آموزگار خانم شفیعی ، پشتیبان خانم بهمئی"

برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین"پایه دوم قاصدک ، دبیر خانم خجسته ، پشتیبان خانم قاسمی"

سین چهارم؛ سمنو
سمنو نماد قدرت و سمبل خیر و برکت است. از آنجا که سمنو غذایی مقوی است که از گندم تهیه می شود و به آن غذای مرد آفرین می گویند و سرشار از ویتامین و مواد مغذی است؛ آن را به عنوان نماینده ای از صبر، عدالت، مقاومت و قدرت بر سفره می گذارند.

برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین" پایه سوم شکوهی، آموزگار خانم محمدی و پشتیبان خانم روشنی"

برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین" پایه سوم یمینی شریف ، آموزگار خانم رضائی و پشتیبان خانم طلائی"

سین پنجم؛ سیر
سیر، گیاهی دارویی است و به عنوان ماده‌ای گندزدا به کار می رود و به دو دلیل سر سفره هفت سین گذاشته می شود، اول؛ نشان از تندرستی و میکروب زدایی دارد و دوم؛ برای رعایت حدود و مرزها سر سفره گذاشته می شود. سیر نماد مناعت طبع شناخته می شود؛ یعنی انسان همواره باید مناعت طبع پیشه کند. سیر نشانه قناعت و یادآوری سیر چشمی است.

برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین" پایه چهارم ، دبیر فارسی خانم شعبانی ، پشتیبان خانم میری"

سین ششم؛ سرکه
سرکه، نماد تسلیم و رضاست. از سرکه در ادبیات و تمثيل ایرانی در توصیف اضطراب و اشک و گریه استفاده می‌شود و مولانا از گریه و آزار با عنوان سرکه فشانی یاد می‌کند. سرکه سر سفره نوروزی ما را به پذیرش ناملایمات زندگی دعوت می کند.

برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین" پایه پنجم امیرکبیر ، دبیر علوم خانم رمضانی و پشتیبان خانم بابازاده"

برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین" پایه پنجم نظام الملک ، دبیر فارسی خانم شیرزاد و پشتیبان خانم فراهانی "

سین هفتم؛ سماق
سماق که رنگ طلوع آفتاب است؛ سمبل صبر و بردباری است و مظهر طلوع و آغاز دوباره معنی می شود.

برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین" پایه ششم حافظ ، پشتیبان خانم پورمشتاق"

برگزاری جشن نوروز و برپایی سفره ی هفت سین" پایه ششم خیام ، دبیر علوم خانم رمضانی ، پشتیبان خانم هاشمی"

# بیست و پنجم اسفند ماه هزار و سیصد و نود و هفت

حسن ستاری

دیدن خوشحالی و شادی دانش آموزان کوچولوی دبستانی در کنار هفت سین مدرسه بسیار با ارزش هست.برای همه این عزیزان روزهای خوشی در نوروز 98 آرزومندم.

حسن ستاری