بوی هفت سین نوروزی در مدرسه سرای دانش انقلاب بهترین مدرسه منطقه11

چیدن میز هفت سین در مدرسه سرای دانش(واحد انقلاب)

بهار همیشه یادآور تازگی و حیات دوباره است. در کشور سبزمان ایران اما شروع فصل بهار همیشه همراه با نوروز و سنت های آن بوده است.

چیدن سفره هفت سین یکی از سنت های دیرینه نوروز است که برپایی آن به سال های دور باز می گردد.

در مدرسه سرای دانش هرسال این رسم کهن فارسی ارج نهاده شده و میز هفت سینی چیده می شود که ظروف آن به زیبایی توسط دانش آموزان طرح و نقش زده شده است.

بوی هفت سین نوروزی در مدرسه

از فلسفه نوروز و هرکدام از اجزای هفت سین که در آن گذاشته می شود نقل های بسیاری شده است.

اما به طور کلی باید گفت هرکدام از آن ها به نوعی نماد حیات و سلامتی و فراوانی اند.

در اینجا مختصر به فلسفه و تاریخچه اجزای سفره هفت سین می پردازیم.

در میان نیاکان ما هفت عددی مقدس محسوب میشده است. هفت سین در زمان اشکانیان هفت شین تلفظ میشده اما در دوران ساسانیان و بعد از آن در زمان پهلوی تلفظ  این واژگان به سین تغییر پیدا کردند.

اجزای هفت سین باید چند ویژگی داشته باشند. باید با سین شروع شوند؛ خوراکی بوده و ریشه گیاهی داشته باشند و همینطور زبان پارسی اصیل بوده و تک واژه باشند.

سیب: میوه ی بهشتی و نماد زایش، سلامتی و زیبایی است.

سبزه: نماد سرسبزی و رویش و پیوند میان انسان و طبیعت است.

سنجد: نماد مهر و عشق و فرزانگی است.

سمنو: نماد خیر و برکت است.

سماق: مظهر طلوع و نماد صبر و بردباری است.

سیر: نماد مناعت طبع است.

سرکه: نماد تسلیم و رضایت است.

نرجس مقتدائی

هفت سین زیبایی بود. پیشاپیش سال نو مبارک.

فاطمه فولادی

سال نو مبارک

بهناز علی اکبر

عیدتون پیشاپیش مبارک

حسن ستاری

پیشاپیش عید نوروز را به همه دانش آموزان پرتلاش دبیرستان دوره اول انقلاب و همچنین همکارانمان در این واحد تبریک و شادباش می گویم.