توصیه های مهم نفرات برتر به داوطلبان کنکور 98 در تعطیلات نوروزی

بهار در راه است سال دیگری از راه می رسد و برای شما کنکوری های عزیز عید امسال معنی دیگری دارد. عید بهترین فرصت برای مطالعه است.

برنامه ریزی کنکور در ایام نوروز:   این را همه کنکوری ها به ویژه دانش آموزان سال دوازدهم می دانند. چون دو هفته وقت دارند تا به مرور درس های سال گذشته یا جبران کم کاری ها و تقویت نقاط ضعف خویش بپردازند. شما باید به عنوان یک داوطلب کنکور دیدگاه خود را نسبت به تعطیلات نوروزی تغییر دهید، یعنی اگر در سال های گذشته در ایام نوروز تفریح و استراحت می کردید امسال باید بخش اعظمی از وقت خود را صرف مطالعه و مرور درس ها کنید. به هر حال این ایام نقطه عطفی در آمادگی درسی شما است و سرنوشت بسیاری از کنکوری ها در مدت این چند روز رقم می خورد. تعطیلات عید را جدی بگیرید و با نگاهی نو به آن بیندیشید. تجربه نشان داده که در ایام نوروز حتی بهترین دانش آموزان نیز بدون برنامه منسجم نمی توانند به اندازه ای که باید از وقتشان استفاده کنند.

توصیه های مهم نفرات برتر به داوطلبان کنکور 98 در تعطیلات نوروزی

توصیه های ضروری برنامه ریزی کنکور در ایام نوروز:

1- حتماً با صرف صبحانه کامل از صبح زود مطالعه را شروع کنید.
2- برنامه درسی خود را به صورت هفتگی تنظیم کنید و پس از ۵۰دقیقه مطالعه دروس حفظی ۱۰دقیقه، وپس از ۱/۵-۱ ساعت مطالعه دروس یاد گرفتنی ۱۵ دقیقه استراحت نمایید. پس از استراحت کوتاهی که گفته شد،خیلی سریع مطالعه را آغاز کنید.
3- در زمان مطالعه حتما ((فیش برداری)) داشته باشید.
4- به نیت شب امتحان مرور کنید تا مطالعه شتاب بیشتری پیدا کند.
5- مرتب توانمندی هایتان را به خود یادآوری کنید.
6- برای هر پیشرفت خود را در اجرای برنامه مطالعه،تشویقی در نظر بگیرید.
7- قاطعانه می گوییم: داوطلبانی که از برنامه های مطالعاتی خود عقب مانده اند، با استفاده از فرصت طلایی نوروز و باتلاش و به کارگیری اصول اولیه اساسی در مطالعات می توانند بسیار پیشرفت نموده و گذشته را جبران نمایند.

توصیه های مهم نفرات برتر به داوطلبان کنکور 98 در تعطیلات نوروزی

* تعداد روزهایی که باید در ایام نوروز به مطالعه اختصاص دهید: از ۲۹ اسفند تا 3 فروردین را به استراحت یا مهمانی و تفریح ویا مسافرت کوتاه مدت بپردازید. روز ۱۳ فروردین را نیز به خود استراحت دهید تا با کسب انرژی تازه به مطالعه بپردازید. بقیه روزها را به مطالعه مفید اختصاص دهید.

* میزان مطالعه در ایام نوروز: از ایام نوروز می توانید، دو یا سه برابر روزهای قبل استفاده نمایید، بنابر این بهتر است روزی ۱۲-۱۰ساعت مطالعه نمایید، چرا که ایام نوروز سکوی پرش شما به سمت دانشگاه می باشد.

* چند درس در یک برنامه روزانه: روزی 3 تا 5 ساعت درس های مختلف را در برنامه خود قرار دهید تا مغز شما بتواند به راحتی مطالب آموخته شده را سازمان بندی نماید. بهتر است دوسوم ساعات مطالعه را به دروس اختصاصی ویک سوم را به دروس عمومی اختصاص دهید. از طرفی در برنامه خود دروس مفهومی ویادگرفتنی را پشت سر هم و دروس حفظی را نیز پشت سر هم قرار ندهید. به طور مثال: اگر می خواهید فیزیک، ریاضی وادبیات بخوانید بهتر است درس ادبیات را بین دو درس مفهومی بخوانید.

درس هایی که باید در ایام نوروز خوانده شوند:

1- در ایام نوروز به جمع بندی دروس پایه و دروس سال دوازدهم  بپردازید. بنابر این سعی کنید هر درسی را که از برنامه عقب هستید، مطالعه کنید.
2- هر آنچه که تا این زمان مطالعه نموده اید از روی خلاصه نویسی ها مرور نمایید اگر خلاصه نویسی ها به دلیل تأخیر در مرور فرارگشته اند به مرور و دوره از روی کتاب بپردازید.
3- تست هایی را که علامت دار ومارک دار نموده اید دوره کنید.

شروع مطالعه باید از چه پایه ای باشد؟

در پاسخ به این سؤال می توان گفت: فرقی نمی کند که شما از کتاب های کدام پایه مطالعه را شروع کنید، ولی اگر قبلاً هیچ مطالعه ای از دروس پایه نداشته اید می توانید از دروس سال دوم شروع کنید.  اگر شما فکر می کنید در ایام نوروز نمی توانید تمام ضعف های خود را در این دروس بر طرف نمایید،بهتر است کتاب های سال دوازدهم مربوطه را که کلیتی از کتاب های پایه است مطالعه دقیق نموده اما در همین کتاب ها دروس پایه را با سرعت بیشتری مطالعه نمایید، تا قسمت هایی از این کتاب ها را که برای شما آسان تر است از دست ندهید. لازم به ذکر است که کنار گذاشتن حتی یک درس به طور کامل به هیچ وجه توصیه نمی گردد.

توصیه به داوطلبانی که به طور کامل دروس عربی و زبان انگلیسی را کنار گذاشته اند: از کنار گذاشتن کامل این دروس  جداً خودداری نموده و با توجه به اهمیت معانی واژه ها سعی نمایید از این به بعد تا کنکور روزانه نیم ساعت به یادگیری معانی واژه ها اختصاص دهید، قبلاً گفته شد بهتر است برای به یاد سپاری بهتر و ماندگارتر واژه ها در ذهن، آن ها را در داخل متن بیاموزید و یا از جعبه یادگیری لایتنر استفاده نمایید.

به امید موفقیت هر چه بیشتر برای داوطلبان عزیزم در کنکور سراسری 1398

منبع سایت: www.moshavergroup.com

نرجس مقتدایی

با آرزوی موفقیت برای همه ی کنکوری های مدارس سرای دانش

حسن ستاری

به امید درخشش و موفقیت تمام دانش آموزان کنکوری مجموعه مدارس سرای دانش در کنکور 98.