پیشنهادهایی برای خوب سپری کردن تعطیلات عید

این روزها که حال و هوای خاصی در شهر حاکم است؛ همه در انتظار رسیدن ایام تعطیلات و آغاز سال جدید و انجام آیین های نوروزی هستند و هرکسی بنا به موقعیت و شرایط زندگی سعی می کند خود را برای تعطیلات آماده کند.

پیشنهادهایی برای خوب سپری کردن تعطیلات عید

عده ای قصد سفر دارند و عده ای دید و بازدید و سرزدن به دوست و آشنا را ترجیح می دهند. هر قدر اتفاق نظر درباره گذران نوروز در این سوی تعطیلات زیاد است، پس از تعطیلات تفاوت ها در پاسخ به پرسش که «عید را چطور گذراندید» زیاد است. عده ای می گویند نتوانستند از تعطیلاتشان بهره کافی ببرند، عده ای می گویند دید و بازدید و رفت و آمدها خسته شان کرده است و خستگی از تن به در نکرده، مجبورند سال جدید کاری را آغاز کنند. عده ای در طول مسافرت نتوانستند از وقت خود استفاده کنند و عده ای هم هستند که از اوقاتی که در ایام عید گذرانده اند، راضی هستند و تعطیلات را به خوبی و خوشی سپری کرده اند. اگر می خواهید از تعطیلات عید خود نهایت بهره را ببرید پیشنهاد می کنیم مطلب ذیل را مطالعه و به نکات آن توجه کنید.

1- برنامه ریزی و نظم
شاید ندانید که شاد بودن مساوی با تندرستی است و تندرستی یعنی تعادل روحیات و خلق و خو؛ انسان تندرست، انسانی است که از نظر جسمی و روانی سالم و متعادل باشد، بنابراین برای کسب شادی باید متعادل باشیم و افراط و تفریط را کنار بگذاریم. یکی از بهترین راه های حفظ تعادل به منظور کسب شادی و لذت، نظم و برنامه ریزی است. شاید بسیار شنیده باشید افرادی که به ظاهر تعطیلات خوبی گذرانده اند، سفر کرده اند و به دید و بازدید عید هم رسیده اند، از آن چه پشت سر گذاشته اند ناراضی هستند. باید توجه داشت که رفتار انسان، نتیجه افکار اوست و این افراد از آن چه شادی را به ارمغان می آورد، یعنی حفظ تعادل و پرهیز از افراط و تفریط غافل شده اند. فردی که نمی تواند از زندگی اش لذت ببرد کافی است اندکی فکر کند تا دریابد یکی از علل این امر بی نظمی حاکم بر زندگی اش است. واقعیت این است که در ایام عید به سبب فشردگی برنامه ها و محدودیت وقت، برنامه های متعدد دید و بازدید که گاهی تجملاتی و غیرضروری است، بی نظمی و بی برنامگی به اوج می رسد و همین امر کیفیت این ایام تعطیل را کم می کند. بسیاری از افراد به محض شنیدن کلمه برنامه ریزی یا نظم آن را غیرواقعی و غیرعملی می پندارند، در صورتی که نظم اصولی دارد و اگر آن را رعایت کنید، می توانید از ایام عید بیشترین بهره را ببرید. اگر هدف و راه مشخص باشد اما جایی برای انعطاف تغییر یا اصلاح نگذاریم، تبدیل به روبات هایی می شویم که برای انجام کار در خدمت برنامه ها هستیم. وقتی انسان به ابزار تبدیل می شود، نمی تواند از آن چه هست لذت ببرد. گاهی لازم است هر روز صبح برنامه آن روز را بررسی کنید و ببینید می خواهید به کجاها سر بزنید یا این که ترجیح می دهید آن روز استراحت کنید و در منزل بمانید.

2- دید و بازدیدهای نوروزی
ایرانیان و به طور کلی مردم مشرق زمین، انسان های ارزشی هستند؛ یعنی به ارزش ها احترام زیادی می گذارند و آن را پاس می دارند اما ویژگی بارز دیگر آن ها کمال طلبی است که در برخورد با ارزش ها باعث شکست می شود. تعدیل در هر کاری بهترین حالت است و چارچوب گذاری، تکیه بر تعصبات و تشریفات غیرضروری، باعث حاکم شدن یکنواختی می شود. سنت پسندیده دید و بازدید هم اگر به حالت افراط و تفریط برسد، مردود است و باعث خستگی مفرط، دلزدگی و کسالت می شود. برخی افراد در دید و بازدیدهای نوروزی و به طور کلی در روابط خود افراط و تفریط می کنند.

پیشنهادهایی برای خوب سپری کردن تعطیلات عید

گاهی میهمانان را تا دم در بدرقه و پنج بار خداحافظی می کنند. این حالت در واقع نشان دهنده اضطراب جدایی است و این که فرد نمی خواهد از منبع لذت جدا شود. این اضطراب باعث می شود فرد در روابط فامیلی و حتی خانوادگی چسبنده باشد. کسی که اضطراب جدایی دارد، در واقع دارای احساسات دوگانه است یعنی هم روابط را دوست دارد و هم از آن بدش می آید. مثل کودکی که دچار اضطراب جدایی است و برای این که احساس منفی خود را از بین ببرد به مادر می چسبد. اضطراب جدایی حاکی از وجود احساس متناقض و دوگانه است و وقتی احساسات متناقض باشد، چسبندگی هم بیشتر است. گاهی افراد به تعارف بیش از حد عادت دارند. دقت کنید که تعارف کردن در حد معمول از نشانه های مهمان دوستی و مهمان نوازی ما ایرانیان است اما تعارف بیش از اندازه از یک مشکل دیگر نشأت می گیرد و سابقه تاریخی دارد.

3-امکانات مالی و خرید عید
طبیعی است که وقتی صحبت از امکانات مالی می شود انسان بلافاصله یاد نیازهای بی پایانش می افتد. نکته این جاست که تصور بسیاری از مردم در این باره نادرست است و برآوردن یکباره و همه جانبه نیازها نه عملی و نه منطقی است. در واقع انسان با هرم نیازها روبه روست، نیازهایی که درجه های مختلفی دارد. برخی نیازها پایه و برخی نیازها عالی است. رفع گرسنگی، تشنگی و داشتن سرپناه و به طور کلی تأمین معاش جزو نیازهای پایه است. نیاز به تفریح، سرگرمی، لذت و... هم جزو نیازهای عالی است. به طور کلی آنچه در فطرت مرد قرار داده شده این است که به دنبال تأمین نیازهای پایه و زن به دنبال نیازهای عالی باشد. مرد برای نشان دادن توانمندی، نیازهای پایه را برآورده می کند و زن برای نشان دادن رتبه خود به دنبال برآورده کردن نیازهای عالی است.

پیشنهادهایی برای خوب سپری کردن تعطیلات عید

پیشاپیش نوروز 1398 را به همه هموطنان عزیزم تبریک میگویم و از خدا برای آنان سالی همراه با سلامتی و موفقیت آرزومندم.

حسن ستاری

جالب بود.منم پیشاپیش سال نو رو خدمت تک تک همکاران و دانش آموزان مجموعه مدارس سرای دانش تبریک میگم.

بهناز علی اکبر

عیدتون مبارک