اهمیت درس ریاضی در دوره ی دبستان و لزوم آموزش حرفه ای و گام به گام آن

اولین دوره آموزش و تربیت برای هر انسانی به طور رسمی، آموزش ابتدایی است.

بعد از آموزش هایی که فرد در محیط خانواده فرا می گیرد، آموزش های رسمی به عنوان آموزش دوره عمومی شروع می شود. کودکان از سن 6 سالگی وارد عرصه تعلیم و تربیت رسمی می شوند و پس از طی 5 سال آموزش و تربیت به دوره بعدی تحصیلی یعنی دبیرستان دوره اول وارد می شوند.

آموزش های دروس مختلف، در دوره ابتدایی کودکان را با جهان و پدیده های آن آشنا می سازند. آموزش ریاضی در دوره ابتدایی یکی از این دروس است. آموزش سنتی ریاضی ابتدایی جواب گوی نیازهای دانش آموزان امروز نخواهد بود. تغییر و دگرگونی در برنامه های دوره ابتدایی و کتب ریاضی و همچنین تغییر اساسی روش های تدریس در دوره ابتدایی نقش به سزایی در آموزش و فراگیری مفاهیم ریاضی دارد.

آیاا كنون به تاین فكر كرده اید كه چرا دانش آموزان به ریاضیات علاقه نداشته و از آن فرار می كنند.چرا ریاضیات را پایه ای یاد نمی گیرند. نخستین هدف معلم كارآمد این است كه در دانش آموزان انگیزه ایجاد كند كه تلاش كنند در یادگیریشان از منابعی كه در اختیار دارند استفاده كنند و تنها به معلم متكی نباشند و دانش آموزانی كه بتوانند به چنین استقلال فكری برسند پس از اتمام تحصیل قادر خواهند بود بدون معلم به تحصیل ادامه دهند.

در دبستان پسرانه سرای دانش واحد مرزداران، تلاش دبیران در راستای تغییر ذهنیت دانش آموزان مبنی بر باور سخت و دشوار بودن یادگیری ریاضیات به این واقعیت که ریاضیات واقعا جذاب و شیرین است، می باشد.

تدریس ریاضی به صورت خلاقانه و اصولی باعث می شود که دانش آموز علاوه بر افزایش یادگیری، اعتماد به نفس حل سوالات را در وجود خود رشد دهد.

تدریس جذاب درس ریاضی در دبستان سرای دانش واحد مرزداران

تصویر بالا مربوط به تدریس مبحث احتمال است که تعدادی گوی رنگی داخل کیسه ریخته می شود و دانش آموز یک گوی را بدون اینکه داخل کیسه را ببیند انتخاب می کند و پس از آن به این پرسش آموزگار پاسخ می دهد که....

احتمال اینکه این گوی را انتخاب کنیم چند درصد است؟

مشاركت دانش آموز مهم ترین روش ایجاد انگیزه

یكی از روش هایی كه با آن می توان در دانش آموزان انگیزه بوجود آورده و آنها را به آموختن تشویق نمود دخالت دادن آنها در امر آموزش می باشد.

در چنین كلاسی دانش آموز درك می كند كه فهمیدن بهترین نوع ارزش است. اگر در كلاس درس سؤال وجود نداشته باشد و بحث های منطقی مطرح نشود محصل خود را یك ابزار می بیند آنهم ابزاری كه باید تسلیم باشد.

تدریس جذاب درس ریاضی در دبستان سرای دانش واحد مرزداران

تصویر فوق مربوط به تدریس مبحث ضرب یک رقمی در یک رقمی است. آموزگار کلاس، صورت ضرب های یک رقمی را ،که دانش آموزان می بایست در طول ماه های گذشته جدول آن را حفظ می کردند،در قالب یک کارت دستی به دانش آموزان می دهد و هر دانش آموز ضربی که در دست دارد را از دانش آموز مقابل خود می پرسد.

تدریس جذاب درس ریاضی در دبستان سرای دانش واحد مرزداران

کسانی که موفق به دادن پاسخ درست می شوند به مرحله ی بعدی می روند و این روند تا زمانی که تمام کارت های ضرب تمام شود ادامه خواهد داشت.

در پایان نیز به برترین ها با کارت های امتیاز تقدیر می گردد.

تصاویر مورد استفاده در این خبر، مربوط به کلاس سوم یمینی شریف با تدریس آموزگار محترم سرکار خانم الناز رضائی می باشد.

سیدحسین امیرحسینی

فعالیت های درسی که از قالب و کلیشه ی معمول کلاس خارج می شوند برای دانش آموزان جذاب است . و البته برای معلمان سخت و درد سر آفرین . به همکاران خوبم که با اشتیاق این سختی ها را به جان می خرند خسته نباشید می گویم .

حسن ستاری

به همه دبیران زحمتکش و صبور درس ریاضی مجموعه مدارس سرای دانش بخصوص در مدارس ابتدایی خسته نباشید میگم.

نرجس مقتدائی

قطعا با این روش تدریس زنگ ریاضی برای همه دانش آموزان شیرین و دوست داشتنی می شود.

امید محمدخانی

بسیار خوب و عالی

فائزه عبدی

انتخاب روش تدریس سهم مهمی در انتقال مفاهیم به دانش آموزان دارد، آفرین به معلمانی که روش های مختلف و خوبی را برای تدریس انتخاب می کنند.