بازی ریاضی

در بازی ریاضی کودکان می توانند مقدمات ریاضی را یاد بگیرن.این بازی در مراحل مختلف از آسان به سخت پیش میرود و می تواند کودکان را برای یادگیری ریاضی کمک کند.

بازی ریاضی کودکان شامل چه چیزایی میتواند باشد؟
بسیاری از ما وقتی واژه ریاضی را می‌شنویم، یاد اعداد و ارقام صرف و مسائل پیچیده آن می‌افتیم.
ما از آموزش ریاضی به کودکان بیشتر به عنوان یک بازی در دوران پیش دبستانی یاد می کنیم.
بازی ریاضی کودکان بازی ای است که کودکان در خلال آن یاد می گیرند که چگونه از اعداد و ارقام در زندگی روزمره خود استفاده کنند.
در  ۲ سالگی  هم حتی کودکان آماده درک ارتباط یک به یک میان اعداد و اشیاء می‌شوند.
آنها می‌فهمند که دو بیشتر از یک است.از این رو به مرور زمان و با تمرین از دوران نوپایی با غالب مفاهیم ریاضی آشنا می‌شوند.
در راستای ارتقای مهارت‌های ریاضی تمرین‌ها و بازی ریاضی کودکان توصیه می‌شود.
برای کمک به درک بیشتر کودکان از ریاضی و آموزش مفاهیم ریاضی به کودکان، می‌توانید راهکارهای زیر را به کار گیرید.
تحقیقات اخیر نشان داده است كه بالا بردن مهارت‌های ریاضی دوران كودكی روی رشد خودكنترلی هیجانات كودک تأثیرگذار است.
كودكانی كه نمره پایینی در كنترل هیجانات، تكانه‌ها و توجه می‌گیرند، مهارت ریاضی اندكی نیز در مهد كودک دارند. یعنی ما می‌توانیم به كودكان كمک كنیم كه خودكنترلی بهتری به دست آورند.
بنابراین، ما می توانیم با بازی ریاضی کودکان و فعالیت های روزانه کاربرد ریاضی را از همان سنین اولیه یا دوره پیش دبستانی به کودک بشناسانیم تا کودکان درک بیشتری نسبت به ریاضی داشته باشند.

بازی و ریاضی کودکان دبستانی

آموزش ریاضی از طریق بازی و سرگرمی به کودکان بسیار تاثیرگذار تر و آسان تر خواهد بود. با سرگرمی هایی بسیار راحت و جالب میتوانید مفاهیم اولیه ریاضی را برای کودک جا بیاندازید و به این طریق از ابتدا کودک با ریاضیات ارتباط خوبی برقرار خواهد کرد. روی تعدادی بشقاب یک بار مصرف با ماژیک اعداد را بنویسید و همینطور تعدادی عملیات جمع و تفریق ساده. تعدادی فندوق یا خوردنی مناسب و موردعلاقه ی کودک را در اختیارش قرار دهید. حال با کمک هم و با استفاده از فندوق ها اعداد و عملیات را نشان دهید. سعی کنید شیوه کار را به کودک نشان دهید و سپس اجازه دهید خودش بازی کند مگر اینکه کودک از شما کمک بخواهد.

راه هایی برای آموزش ریاضی به کودکان پیش دبستانی

برای اینکه به کودکان پیش دبستانی کمک کنیم تا پایه های ریاضی را یاد بگیرند کاری که والدین می توانند بکنند این است که رویکردی زنده را به کار بگیرند و ریاضی را وارد زندگی کنند.
شمارش همه جا هست.کودکان عاشق شمارش هستند.شکل ها و هندسه ها و همچنین رابطه های فضایی همه جا حضور دارند. این یک نوع ریاضی است.
به کودک خود یاد دهید زمانی که از پله ها بالا و پایین می رود از سمت راست برود.اگر کارهای خانه را انجام می دهند بخواهید قاشق و کارد را در سمت راست و چنگال را در سمت چپ بشقاب قرار دهد.تمام این کارها اساس ریاضی هستند.
لگو به آن ها در مورد نسبت آموزش می دهد.دستکاری کردن باعث می شود ریاضی برای کودکان ،عملی حرکتی شود.
یک چرتکه یک اسباب بازی قدیمی و دوست داشتنی برای کودکان است و یک راه عالی برای آموزش اعداد به کودکان است.

بازی ریاضی

از حدود دو سالگی کودک شما از نظر رشدی آماده ی فهمیدن ارتباط یک به یک، بین اعداد و اشیا است. و برای مثال، می داند که دو بیشتر از یک است. برای کمک کردن به کودک خود در فهم درست از مفاهیم اولیه ریاضی می توانید از این راه ها استفاده کنید:

۱) با هم بشمارید

شمردن انگشتان دست و پا از یک تا ده . به ویژه هنگامی مفرح است که با شعرهای کودکانه همراه شود. مثل: یک و دو و سه، زنگ مدرسه...

۲) اشیا را طبقه بندی کنید

به کودکان خود کمک کنید که چیزها را دردسته بندی های مشابه قرار دهند . این کار به آن ها در درکشان از گروه و دسته بندی کمک کند. برای مثال، کودک خود را وادار کنید که ماشین های اسباب بازی اش را از هواپیماهای اسباب بازی اش جدا کند و سپس بشمارد در هر گروه چه تعدادی قرار دارد.

۳) چیدن میز را به او آموزش دهید.

قرار دادن یک بشقاب (ترجیحاً از نوع نشکن) برای یک نفر و دو فنجان برای دو نفر و... کمک می کند تا کودک نوپای شما مهارت های مهم ریاضی را یاد بگیرد.

۴) اشکال ریاضی را نام ببرید.

نام بردن اشکال برای فهم کودکتان از ریاضی ضروری است. بازی هایی در داخل و خارج از خانه برای پیدا کردن مربع ها و دایره ها انجام دهید، نشان دهید که چگونه مثلث ها می توانند با هم جور شوند تا یک مربع بسازند.

۵) ارتباطات فضایی را آموزش دهید.

بازی هایی را که نیاز دارد کودک شما مفهوم دور و نزدیک یا بالا و پایین را بداند، انجام دهید. اجازه دهید یادگیری مفاهیمی مانند حجم و مقدار را با پر کردن کاسه ها و فنجان ها با آب و شن و انتقال محتویات آن از یک ظرف به ظرف دیگر، تمرین کند.

۶) اندازه ها را مقایسه نمایید.

از کودک خود بخواهید تا خرس بزرگ و عروسک کوچک خود را پیدا کند. کامیون های اسباب بازی او را از بزرگ ترین تا کوچک ترین، در یک خط قرار دهید. بازی ای را انجام دهید که در آن کودک شما تا آن جا که می تواند بدن خود را کش و قوس دهد تا بزرگ شود و سپس چنبره زند تا خود را کوچک سازد.

۷) الگوها را آموزش دهید.

به کودکتان اجازه دهید که مکعب ها را با رنگ های متناوب یا الگوهای شکلی متفاوت مرتب کند.

۸) از کلمات مفاهیم ریاضی استفاده نمایید.

عباراتی که معنای مقدار می دهند مانند خیلی زیاد یا خیلی کم وقتی معنی پیدا می کنند که در مکالمات روزمره استفاده شان کنیم

حسن ستاری

خبر بسیار جالب و جذاب و خواندنی ای بود.ممنون