پرواز قطره

عینیت بخشیدن به درس پرواز قطره کتاب دوم دبستان

درس پرواز قطره در کتاب فارسی دوم ، داستان قطره ای کوچک را بیان می کند که با امواج دریا به این سمت و آن سمت می رود . خورشید مهربان از بالا ناراحتی قطره کوچولو را می بیند و دلیل آن را می پرسد و قطره می گوید که دلش می خواهد دوباره به شکل ابر کوچکی دربیاید و همراه با باد شود تا به موقع زمین های خشک و بی آب را سیراب کند .

دانش آموزان کلاس دوم دبستان پرسش امروز داستان پرواز قطره را به صورت علمی و عملی مشاهده کردند. آنها  دهانه ی ظرفی را که مقداری آب در حال جوش در آن ریخته شده بود ، با پلاستیک پوشانده و محکم کردند. بعد از تجمع بخار آب در فضای خالی ظرف مقداری یخ در بالای ظرف قرار دادند و بعد از چند دقیقه بارش باران را در داخل ظرف مشاهده کردند و به این صورت داستان پرواز قطره برای آنها به صورت یک مطلب علمی عینیت پیدا کرد و هم جنبه ی تخیلی و هم جنبه ی استدلالی و علمی آن در این درس مورد بررسی قرار گرفت . دانش آموزان یاد گرفتند که واقعیت های موجود در محیط اطراف خود را می توانند با جان بخشی و دادن شخصیت به موجودات بی جان ، به داستان هایی جذاب و شیرین تبدیل کنند.

حسن ستاری

خیلی جالب و جذاب بود.سپاس