کاشت لوبیا در حیاط مدرسه سرای دانش واحد مرزداران

در کتاب علوم تجربی پایه سوم دبستان، فصل بکاریم و ببینیم ، آزمایشی با عنوان کاشت لوبیا وجود دارد. دانش آموزان پایه سوم یمینی شریف به همراه دبیر محترم سرکار خانم الناز رضائی و پشتیبان گرامی سرکار خانم زینب طلائی به حیاط مدرسه رفتند و این آزمایش را با همکاری یکدیگر انجام دادند.

انجام آزمایش های درس علوم تجربی دبستان

نحوه کاشت لوبیا برای مدرسه (جوانه زدن گیاه)

وسایل مورد نیاز: چند عدد دانه لوبیا، دستمال، گلدان کوچک، خاک گلدانی

• ابتدا دستمال كاغذی یا دستمال پارچه‌ای نازکی را از وسط تا كنید. آن را لوله كنید و درون ظرفی قرار دهید.
  • میتوانید از لیوان یکبار مصرف یا شیشه های خالی مربا و ... برای این منظور استفاده کنید.
  • ابتدا دانه لوبیا را یک شب در آب خیس کنید تا پوسته آن مقداری آب را جذب کرده و نرم شود . پس از یک روز ، آبی که به گیاه می دهیم از راه پوست جذب قسمت ذخیره ای دانه می شود و قسمت سخت دانه را نرم میکند.گیاهک دانه در این صورت فعال شده و به سرعت شروع به رشد می کند.
انجام آزمایش های درس علوم تجربی دبستان

• دانه‌های لوبیا را بین دستمال گذاشته و هر روز به آن آب بدهید.
  • ظرف حاوی دانه لوبیا را در محل گرم و دور از نور مستقیم خورشید بگزارید.
  • بعد از چند روز گیاهک لوبیا خارج میشود.
  • شما میتوانید برای کامل شدن رشد دانه لوبیا، لوبیای جوانه زده را به گلدانی کوچک انتقال دهید.

انجام آزمایش های درس علوم تجربی دبستان

• برای کاشت لوبیا در گلدان، اندازه گلدان حداقل باید 20 سانتی متر باشد.
  • مطمئن شوید که ته گلدان به اندازه کافی سوراخ برای خارج شدن آب اضافی داشته باشد.
انجام آزمایش های درس علوم تجربی دبستان

• دمای مناسب برای رشد لوبیا 18 تا 21 درجه سانتی گراد است. پس از قرار دادن گلدان در بیرون از خانه خودداری کنید.
  • دانه های لوبیا را باید در عمق 2 تا 3 سانتی متری از خاک بکارید و فاصله دانه ها از هم باید 15 سانتی متر باشد.

حسن ستاری

انجام آزمایش در یادگیری کامل مفاهیم تأثیر فراوانی دارد.