تدریس جهت های اصلی جغرافیایی در دبستان مرزداران

نحوه ی تدریس دروس در دوره ابتدایی باید به گونه ای انجام پذیرد که برای دانش آموزان جذاب باشد.

ویرایشدر کلاس سوم شکوهی پیش دبستان و دبستان پسرانه سرای دانش واحد مرزداران، و در کتاب مطالعات اجتماعی

درس بیست و یکم این کتاب درسی است با عنوان جهت های اصلی جغرافیایی!

تدریس جهت های جغرافیایی

یکی از جذاب ترین مووعات برای دانش آموزان در این سن دقیقا یادگیری همین مسائل کاربردی است.

جهت‌یابی در بسیاری از موارد کاربرد دارد. برای نمونه وقتی در کوهستان ، دریا، دشت یا بیابان گم شده‌ باشید، با دانستن جهت‌های جغرافیایی، می‌توانید به مکان مورد نظرتان برسید. یکی از استفاده‌های مسلمانان از جهت‌یابی، یافتن قبله برای نماز خواندن و ذبح حیوانات است.

کوهنوردان ، جنگلبانان و نظامیان هم به دانستن روش‌های جهت‌یابی نیازمندند.

هرچند امروزه با وسایلی مانند قطب نما یا سامانه موقعیت یاب جهانی (جی پی‌ اس) می‌ توان به راحتی و با دقت بسیار زیاد جهت جغرافیایی را مشخص کرد، در نبود ابزار، دانستن روش‌های دیگر جهت‌یابی مفید و کاراست.

اگر رو به شمال بایستیم، سمت راست مشرق سمت چپ مغرب و پشت سر جنوب است. این چهار جهت را جهت های جغرافیایی می‌نامند. بین هر دو جهت اصلی یک جهت فرعی وجود دارد. مثلاً نیمساز جهت‌ های شمال و شرق، جهت شمالِ شرقی (شمالِ شرق) را مشخص می‌کند.

با دانستن یکی از جهت‌ها، بقیهٔ جهت‌ها را می‌ توان به سادگی مشخص نمود. مثلاً اگر به سوی شمال ایستاده باشیم، دست راست ما شرق، دست چپ ما غرب، و پشت سر ما جنوب است.

تدریس جهت های جغرافیایی

دبیر محترم کلاس سرکار خانم مطهره محمدی اِشیانی در روند  تدریس این موضوعات مهم و به جهت تثبیت یادگیری دانش آموزان عزیز پس از گفتن مثال هایی برای درک بهتر و عمیق تر دانش آموزان،پس از آنکه آنها به صورت گروهی با هم تیم تشکیل دادند ،از کلاس پرسش شفاهی انجام می دهند.

نرجس مقتدائی

با آرزوی موفقیت برای دانش آموزان دبستان سرای دانش واحد مرزداران

profile

فریبا اله دادی

سپاس از شما

حسن ستاری

آفرین بر دانش آموزان با استعداد و پر تلاش دبستان مرزداران.موفق باشید.

profile

فریبا اله دادی