چرا درس می خوانیم؟

دلایلی که به ما را برای رفتن به مدرسه قانع می کند.

سوالی که شاید خیلی از ما از حداقل یک بار از خود پرسیده ایم این است که چرا درس میخوانیم؟

هرکسی پاسخ متفاوتی برای آن دارد اما به طور کلی درس خواندن و قدم برداشتن درراه یادگیری مسیری است که ما از ابتدای تولد با آن سر و کار داریم. ما از لحظه تولد در حال آموختن هستیم و این کار را گاهی با کمک پدر و مادر و گاهی با آزمون و خطا انجام می دهیم. همچنین بسیاری از آموخته های ما از طریق حواس پنجگانه ما و به دلیل قرار داشتن در محیط پیرامونی است که هر لحظه در حال تغییر است

چرا درس می خوانیم؟

انسان اولیه از دیرباز با انواع مختلفی از حوادث و موضوعات مخلف برخورد داشت و به همین خاطرناچار بود که بیاموزد. بشر ابتدا برای برقراری ارتباط  از علائم و نشانه ها استفاده می کرد اما بعد از اختراع خط تحول بزرگی در یادگیری علوم مختلف پدید آمد.

تصور کنید هرکسی بر اساس علاقه شخصی خود مطالعه می کرد و هیچ نظام ارزشیابی از سواد  و دانش او وجود نداشت. برای مثال پزشکی را در نظر بگیرید که منابع دلخواه خود درباره بیماری ها را مطالعه می کرد و بدون آزمون و امتحان و به شیوه خود بیماران را مداوا می کرد. در اینصورت به نظر شما چه فاجعه ای ممکن بود رخ دهد؟

چرا درس می خوانیم؟

نظام های آموزشی مثل مدارس و دانشگاه ها در مقاطع و سنین مختلف ایجاد شدند تا تایید محکمی بر سطح دانش و مهارت هرفرد باشند.
ما در طول زندگی موضوعات مختلفی را یاد می گیریم اما برای کاربردی کردن و استفاده آن ها در جامعه نیاز داریم که معلومات خود را ارزیابی کنیم و سطح دانش و مهارت خود را برای خود و دیگران روشن تر کنیم.
به این ترتیب پیشرفت علم و دانش در جامعه مان نیز منظم و منبطق بر اصول آموزش جهانی صورت می پذیرد.

چرا درس می خوانیم؟

علم آموزی در مدارس و دانشگاه ها به مستند کردن علم و دانش افراد کمک می کند و بسیار حائز اهمیت است.
داشتن تحصیلات در همه اعصار و قرون برای افراد یک مزیت محسوب می شده است و مهم ترین مزیت آن داشتن جایگاه شغلی مناسب است.
باید اعتراف کرد مدرک گرایی افراطی از نتایج منفی در این بخش است که در طی آن افراد اغلب از کیفیت تحصیل؛ و سازمان ها و ادارات از شایسته سالاری باز می مانند اما با این حال داشتن تحصیلات عالیه در همه جای دنیا یک نقطه قوت و یک افتخار است.

نرجس مقتدائی

بسیار جالب بود