سه بعدی کردن پل های ماکارونی

دانش آموزان واحد ملک با هدف آموزش غیر مستقیم مرکز ثقل و مقاوم سازی سازه های فلزی با کمک مثلث پل های ماکارانی را ساختند

سازه های ماکارونی به سازه هایی اطلاق می شود ، که مصالح استفاده شده در آنها تنها ماکارونی و چسب می باشد . این سازه ها در مقیاس کوچکتر نسبت به سازه های واقعی طراحی و توسط ماکارونی و چسب ساخته می شوند و پس از ساخت مورد بارگذاری قرار می گیرند .

در جلسه ی پیش ، دانش آموزان با توجه به الگوی پل که به شکل ذوذنقه متساوی الساقین بود رشته های ماکارانی را بادقت ساختند.

در واقع این سازه ها به عنوان ماکت ساخته نمی شوند و سازه ای که بار بیشتری را تحمل می کند ، موفق تر خواهد بود . پل ( تحت بارگذاری یکنواخت ، متمرکز و متحرک ) ، انواع قاب های ساختمانی و ستون های فشاری از جمله رایج ترین سازه های ماکارونی می باشند .

ساخت پل ماکارونی

هدف از استفاده از ماکارونی به عنوان عنصر سازه ای :
1- در واقع ماکارونی بر خلاف فولاد و بتن عنصر سازه ای ناشناخته ای می باشد . این بدان معنی است که خصوصیات ماکارونی شامل حداکثر تنش کششی ، حداکثر تنش فشاری ، مدول الاستیسیته ، نحوه کمانش ماکارونی و دیگر خصوصیات ماکارونی که مورد نیاز برای طراحی و تحلیل سازه می باشند ، ناشناخته می باشد و تنها راه بدست آوردن این ویژگیها ایجاد وابداع آزمایش های ساده و دقیق می باشد .
2- ماکارونی بر خلاف بتن و فولاد دارای ضعف های زیادی می باشد و این ضعف ها کار را برای طراح مشکل تر می کند و اینجاست که ابداعات و خلاقیت هنر نمایی می کنند و برای رسیدن به رکورد های بالا بهینه سازی سازه ها مطرح می گردد .
3- ارزان بودن ماکارونی نسبت به مصالحی چون فولاد وبتن .

اهداف کلی طرح :
 این طرح در وهله اول به عنوان یک طرح آموزشی می تواند بسیار مفید و سودمند است ، زیرا این امکان را به دانش آموزان می دهد که ، با استفاده از مصالح ارزان ، سبک و قابل دسترس ( ماکارونی به جای بتن و فولاد ) دست به طراحی و ساخت سازه های مختلف زده و با این کار کلیه دروس فراگرفته در رشته سازه را به عمل تجربه نمایند .

نرجس مقتدائی

آفرین بر شما مهندسان کوچک

فریبا اله دادی

بسیار زیبا با آرزوی موفقیت برای همه دانش آموزان خوب دبستان ملک