موفقیت در امتحانات

امتحانات مساله بسیار مهم و حساسی برای دانش آموزان است. برای موفقیت در امتحانات باید خوب مطالعه کنید ولیکن مهمترین گام موفقیت در امتحانات تعیین هدف است. مدیریت زمان، توجه به نکات امتحانات و ریزه کاریهای مهم و طلایی هنگام برگزاری امتحان می تواند جهت موفقیت در امتحانات بسیار راهگشا و کلیدی باشد.

امتحانات مساله بسیار مهم و حساسی برای دانش آموزان است. برای موفقیت در امتحانات باید خوب مطالعه کنید ولیکن مهمترین گام موفقیت در امتحانات تعیین هدف است. مدیریت زمان، توجه به نکات امتحانات و ریزه کاریهای مهم و طلایی هنگام برگزاری امتحان می تواند جهت موفقیت در امتحانات بسیار راهگشا و کلیدی باشد.

با نزدیک شدن زمان امتحانات و به خصوص امتحانات پایان ترم و امتحانات نهایی، موج استرس در بین دانش آموزان مشاهده می شود. امتحاناتی که برای بسیاری از دانش آموزان همانند یک کابوس است و خواب و خوراک راحت را از آنها می گیرد.

موفقیت در امتحانات

در این مطلب قصد داریم نکات طلایی و مهم برای موفقیت در امتحانات نهایی را که می تواند امتحانات پایان ترم دانش آموزی باشد با شما در میان بگذاریم تا در مدت زمان امتحانات با رعایت این نکات نتیجه بهتری در امتحان کسب کنید.

♦ برای موفقیت درامتحانات مدیریت زمان ضروری است

برای موفقیت در امتحانات باید خوب مطالعه کنید، ولی نه اینکه بدون مدیریت کردن زمان به سمت کتابها شیرجه! بروید و شروع به خواندن کنید. باید برای مطالعه برای امتحانات طرح و نقشه داشته باشید، جدول یا نموداری رسم کنید و به طور دقیق مشخص کنید که چه اهدافی دارید، برای رسیدن به این اهداف چقدر مطالعه و با چه کیفیتی نیاز است؟

مسلما اهداف هر فرد با فرد دیگر تفاوت دارد، یک نفر برای شاگرد اول شدن درس میخواند و دیگری برای رهایی از تجدیدی! پس مشخص کردن هدف اولین و مهمترین گام برای مدیریت کردن زمان است.

♦ امتحانات و اهداف واقع بینانه

در بخش ۱ گفتیم که مهمترین گام موفقیت در امتحانات تعیین هدف است، ولی باید این نکته را به خاطر داشته باشید که فشار بیش از حد به خودتان تحمیل نکنید و اهداف خود را واقع بینانه انتخاب کنید.

اگر زمان امتحانات وقت زیادی برای مطالعه ندارید و یا دیر اقدام کرده اید باید محدودیت ها را در نظر بگیرید و وقت کافی برای امتحانات با کم کردن تفریحات اضافه، مثل تماشای تلویزیون و یا بازیهای کامپیوتری، ایجاد کنید.

همه چیز را برای شب امتحانات نگذارید، شب امتحان برای مرور دانسته های گذشته است نه برای یادگیری مطلب جدید.

♦ هنگام درس خواندن برای امتحانات به خود استراحت کافی بدهید

مطالعات جدید ثابت کرده اند که مطالعه باید در فواصل کوتاه زمانی و زمان استراحت کوتاه بین زمانهای مطالعه باشد، پس به صورت پیوسته مطالعه نکنید. سعی کنید حداکثر مدت پیوستگی زمان مطالعه یک ساعت باشد و بعد از هر یک ساعت ۱۰ دقیقه استراحت کنید.

این استراحت کردن به این معنی نیست که مثلا تلویزیون تماشا کنید یا اینکه بیرون بروید! در این مدت ۱۰ دقیقه باید چشم ها را ببندید و به چیزی که در مدت یک ساعت خواندید فکر کنید، برای خودتان تصویر ذهنی از مطلب ایجاد کنید و سرتیترها را به خاطر بسپارید و سپس به جزئیات فکر کنید.

♦ برای امتحانات از کتابخانه و سالن مطالعه استفاده کنید

مکان مطالعه برای امتحانات را تعیین کنید. ممکن است این مساله برای شما اهمیت نداشته باشد ولی باور کنید که یک کلید مهم در موفقیت شما در امتحانات است. اینکه در جای ثابتی که به آن عادت دارید مطالعه کنید و تمام تلاشتان را انجام بدهید که به محیط کتابخانه عادت کنید. جو کتابخانه جو خوب و مناسبی جهت مطالعه برای امتحانات است، باعث می شود با دیدن دیگران انگیزه بیشتری برای درس خواندن برای امتحانات پیدا کنید.

♦ هنگام درس خواندن برای امتحانات اطراف خود خوراکی قرار ندهید

اشتباهی که بسیاری از دانش آموزان عزیز مرتکب می شوند این است که هنگام مطالعه برای امتحانات در کنار خودشان خوراکی قرار می دهند، اگر در منزل هستید یا در کتابخانه، فرقی ندارد، در زمان مطالعه برای امتحانات به میوه و خوراکی نه بگویید! ولی از مایعات خنک مثل شربت، آبمیوه و یا حتی آب استفاده کنید.

خوردن میوه و خوراکی از عوامل مهم حواس پرتی هنگام درس خواندن برای امتحانات است و نوشیدن مایعات خنک آب از دست رفته بدن و سلولهای مغزی را در حین مطالعه جبران می کنند و از خستگی زودرس جلوگیری می کنند.

♦ در مطالعه برای امتحانات به خودتان جایزه بدهید

درس ها و مباحث را برای امتحانات به صورت عمیق بخوانید و هرکجا احساس کردید که درسی را به صورت کامل فرا گرفتید به خود جایزه بدهید! برای غذا خوردن با یک دوست به بیرون بروید یا یک فیلم کوتاه تماشا کنید ولی این کار را بعد از اتمام پروسه مطالعه انجام دهید، تا هنگامی که برای درس بعدی بر می گردید ذهن آرام و آماده ای داشته باشید.

نرجس مقتدائی

امیدوارم دانش آموزان در ایام امتحانات به خوبی آموخته های خود را جمع بندی و مرور کنند تا بهترین نتیجه را در کارنامه خود ببینند.

مسعود حمزه

با آرزوی موفقیت برای تمامی دانش آموزان عزیز

فائزه عبدی

مطلب مفید و قابل استفاده ای بود

فاطمه فولادی

جالب بود...

حسن ستاری

برای تمامی دانش آموزان پرتلاش و هدفدار مجموعه مدارس سرای دانش بخصوص دبیرستان دوره اول سعادت آباد در امتحانات میان ترم دوم آرزوی موفقیت دارم.