بازدید از کاخ موزه سعدآباد

برای شناخت بیشتر دانش آموزان از این کاخ موزه اولیای دبیرستان سرای دانش حافظ (متوسطه دوره اول) تصمیم گرفتند که از نزدیک دانش آموزان را با این مکان تاریخی بسیار زیبا بیشتر آشنا کنند به همین دلیل امروز شنبه (1398/01/31) بعد از آزمون میان ترم درس زیست شناسی به این مکان تاریخی رفتند.

مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به مجموعه عمارت‌ها و کاخ‌هایی گفته می‌شود که در دربند، شمالی‌ترین و خوش آب و هواترین منطقه تهران در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار بنا شده‌است. این مجموعه دارای حدود ۱۸۰ هکتار جنگل طبیعی، چشمه‌سارها، قنات‌ها، باغستان‌ها، گلخانه‌ها و خیابان است. این عمارت از شمال با کوه‌های البرز، از شرق با گلاب دره، از غرب با ولنجک و از جنوب با تجریش همسایگی دارد. رودخانه جعفرآباد از وسط محوطه کاخ می‌گذرد. میانگین دمای سالانه این منطقه ۱۲٫۹ درجه سانتیگراد برآورد شده‌ است؛ و در ارتفاع ۱۶۵۰ تا ۱۸۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. در دوران پهلوی اول، سراسر باغ سعدآباد از رودخانه دربند مشروب می‌شد؛ ولی در دوران پهلوی دوم، به دلیل بخشیدن آب رودخانه در نیمی از شبانه‌روز به رعایا، و کافی نبودن این میزان آب رودخانه برای آبیاری سراسر مجموعه، از دوازده رشته قنات قدیمی و جدیدالاحداث استفاده گردید.

مجموعه سعدآباد، چهار دوره تاریخی قاجاریه، پهلوی اول و پهلوی دوم و پس از انقلاب ایران را سپری کرده‌است. سعدآباد در دوره قاجار بنا شد و سکونت‌گاه تابستانی (ییلاق) شاهان این سلسله بوده‌است. پس از کودتای 1299 و تصرف آن توسط خاندان اکبری، بناها و عمارت‌های متعددی در آن ساخته شد که بالغ بر ۱۸ کاخ در ابعاد مختلف می‌شوند. هر یک از بناها محل سکونت یکی از افراد دودمان پهلوی بوده‌است. محمدرضا پهلوی نیز در دهه ۱۳۵۰ در این مکان سکنی گزید؛ که در دوران اوایل سلطنت او، ساخت آن به پایان رسیده‌است. جدیدترین کاخ این مجموعه نیز کاخ لیلا پهلوی می‌باشد که متعلق به کوچکترین دختر محمدرضا پهلوی بوده‌است.

برای شناخت بیشتر دانش آموزان از این کاخ موزه اولیای دبیرستان سرای دانش حافظ (متوسطه دوره اول) تصمیم گرفتند که از نزدیک دانش آموزان را با این مکان تاریخی بسیار زیبا بیشتر آشنا کنند به همین دلیل امروز (1398/01/31) بعد از آزمون میان ترم درس زیست شناسی به این مکان تاریخی رفتند.

تعداد 36 نفر از دانش آموزان، به همراه دبیر محترم مطالعات اجتماعی جناب آقای دکتر رضا قاسمی، معاونین محترم آموزشی و انضباطی آقایان محمدرضا روشن ضمیر و علی مرادی و پشتیبانان گرامی آقایان علی رشیدنیا، رضا نام آور و محمد قیصریان در این اردو شرکت داشتند.

اهداف کلی از برگزاری این اردو عبارت است از:

1- آشنایی دانش آموزان با مبانی فرهنگی و تاریخی کشور

2- ایجاد فضای دوستی بین اولیای مدرسه و دانش آموزان

3- بالا بردن و بهبود حیطۀ شناختی دانش آموز

4- تقویت و تکمیل روحیۀ نشاط بین دانش آموزان

5- بهبود بخشیدن روحیۀ بین فردی دانش آموزان و...

در ادامه چند عکس ضمیمه شده است:

بازدید از کاخ موزه سعدآباد

نرجس مقتدائی

هم تعلیم، هم تفریح. خدا قوت

نرجس مقتدائی

هم تعلیم، هم تفریح. خدا قوت

فریبا اله دادی

همگی خسته نباشید. بسیار خوب و عالی

فائزه عبدی

امیدوارم دانش آموزان همیشه شاد و بانشاط باشند.

فاطمه فولادی

اردوهای تفریحی محیطی را برای دانش آموزان فراهم می کندکه کمی از درس و مدرسه دور باشند و استراحت کنند و این امیر بسیار تاثیر گذار در روند آموزشیشان خواهد بود.

حسن ستاری

از عکس های خبر مشخص هست اردوی خاطره انگیزی بوده امیدوارم این روز، روز بیاد ماندنی ای برای همه ی دانش آموزان دبیرستان سرای دانش واحد حافظ ثبت شده باشه. همگی خسته نباشید