اهمیت سفالگری برای کوکان

سفالگری برای کودکان یک فعالیت هنر بسیار مفید می باشد ؛ که فرصت مناسبی را برای ابراز وجود و کشف توانایی ها و مهارت های فردی در آنان پدید می آورد.

خاک رُس یکی از مناسب ترین ابزارها برای کشف و توسعه مهارت های کودکان و افزایش خلاقیت و یادگیری در آنان می باشد. خاک رس که از آن در سفالگری استفاده می شود ماده ای کاملا طبیعی می باشد، و سفالگری کودکان با استفاده از خاک رس سبب تقویت بسیاری از مهارت های منحصر به فرد در کودکان می گردد.

اولویت آموزش سفالگری برای کودکان

اگر دوست دارید فرزندان با هوش و با استعدادی را تربیت کنید بهتر است آموزش سفالگری برای کودکان را در اولویت قرار دهید؛ زیرا مطالعاتی که اخیرا بر روی سفال و خاک رس انجام شده، این موضوع را به اثبات رسانده که خاک رس ، خاصیت آرامش بخش برای کودکان دارد. سفالگری با خاک رُس،  همچنین سبب افزایش سروتونین موجود در مغز می گردد. به این ترتیب سطح یادگیری و ضریب هوشی کودکان افزایش می دهد. در واقع سفالگری یکی ازفعالیت های هنری بسیار سودمند برای کودکان می باشد. و این فعالیت هنری، سبب برقراری ارتباط میان کودک و طبیعت می گردد.

از مزایای سفالگری برای کودکان می توان به موارد زیر اشاره کرد :

• افزایش یادگیری
  • بهبود مهارت های حرکتی
  • افزایش عزت نفس
  • مهارت های حل مسأله
  • آموزش نظم و انضباط به کودکان

خواص درمانی سفالگری
 خاک رس دارای خواص درمانی بی نظیری می باشد، و در ایجاد آرامش و بهبود رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان بسیار تأثیر گذار می باشد.

کار کردن با خاک رس به فرد فرصت می­دهد تا احساساتش را آزادانه بیان کند. افراد احساسات خود مانند اضطراب، خشم و هیجان را به شیوه­های مختلفی مانند فشار دادن و دستکاری خاک رس نشان می­دهند.استفاده از خاک رس به افراد اجازه­ی قالب دهی به رفتارها، نگرش­ها و خویشتن شناسی می­دهد. افراد می­توانند از طریق کار با گل به بینش­های جدید و روش­های نوین جهت مقابله با استرس و حل مشکلات دست یابند. فرد از طریق تعامل با گل حالت­پذیر می­تواند علایق خود را به­کارگرفته و بدن و ذهن خود را با یکدیگر در راهی که آنها را به اهداف عاطفی خود می­رساند، ادغام کند. گل بیش از رنگ کردن و نقاشی کشیدن جوان دو بعدی است، آزادی خلاقیت دارد و در کاربرد آن، فرد می­تواند شکل­های واقعی، خیالی یا سمبولیک بسازد. گل احساسات لمسی و جنبشی را تحریک می­کند

فوائد سفالگری

فائزه عبدی

هنر سفالگری همواره یکی از مناسب ترین راهکارهای درمانی برای ایجاد آرامش به کار میرود و همین طور باعث ایجاد تفکر خلاق و ذهن باز برای رویارویی با مشکلات می باشد.

مسعود حمزه

انجام کارهای هنری برای دانش آموزان باعث آرامش ذهن، ایده پردازی و خلاقیت در آنها می شود. بچه های گلم خسته نباشید.