اين‌ روزها‌ که‌ به‌ کنکور ‌نزديک ‌می شويم‌

ممکن نيست هيچ دانش آموزی در مقطع دوازدهم وجود داشته باشد که ذهنش به طور کلی از اطلاعات درسی خالی باشد. با توجه به اين که يک دانش آموز سال دوازدهم ، 11 سال تحصيل کرده و درس خوانده است، به هيچ وجه نبايد با خودش فکرکند که هيچ درسی را به خوبی فرا نگرفته است. نکته ای که در اين جا خيلی مهم به نظر می رسد اين است که بعضی دانش آموزان باور ندارند که ذهن شان خالی از مطالب مفيد و حتی کافی در درس خاصی نيست. چنين دانش آموزانی بايد در اولين قدم باور کنند که ذهن شان خالی نيست و اطلاعات زيادی دارند. باورهای منفی مانع پيشرفت می شود و نبايد به خودشان القا کنند که زمان بسيار کم و درس های بسياری مانده است.

کم کم داریم به کنکور نزدیک می شویم. بی‌هیچ تردیدی کنکور و نحوه حضور در آن، تاثیر بسزایی در آینده دور و نزدیک داوطلبان دارد و بی‌جهت نیست که سالانه میلیون‌ها نفر،‌ از دانش‌آموز، فارغ‌التحصیل، معلم، طراح سوال و مشاور گرفته تا نشریات، رسانه‌ها و اولیاء و سایر مسوولان درگیر یا علاقه‌مند به این موضوع هستند. در این میان یکی از ویژگی‌های طبیعی رویارویی با اتفاق‌های ویژه و غیرقابل تکرار، ظهور پدیده اضطراب است و البته هر چه میزان نامعلومی و ریسک در آن بیشتر باشد، میزان اضطراب نیز به همان نسبت افزایش می‌یابد و از طرف دیگر هر چه نتیجه قابل پیش‌بینی با نتیجه دلخواه فاصله بیشتری داشته باشد، باز هم به اضطراب منجر خواهد شد.

در واقع اضطراب بیش از اندازه کنکور در یادآوری آموخته‌های گذشته تداخل ایجاد می‌کند و در نتیجه فرد در تصمیم‌گیری برای انتخاب گزینه صحیح با مشکل مواجه می‌شود . اما نباید فراموش کنیم که با تمام مشکلاتی که در رقابت میلیونی کنکور در ایران وجود دارد، برخی از داوطلبان کنکور با درایت، تامل و تیزبینی تمام،‌ روزهای نزدیک کنکور را سپری می‌کنند و بی‌جهت نیست که همین گروه اندک جزو افراد موفق کنکور هستند. ویژگی‌ عمده این گروه داشتن برنامه، تمرکز روی آن و توکل است. در واقع داوطلبان موفق به شکست فکر نمی‌کنند و در نتیجه برای شکست برنامه‌ریزی نمی‌کنند و البته به جای سیر در رویاهای غیرواقعی، با تکیه بر واقعیت خود سعی دارند کمی بهتر از آن در کنکور ظاهر شوند و برای همان میزان پیشرفت هم تلاش می‌کنند.

در عین حال از دور باطل اضطراب کم‌کاری اضطراب فاصله می‌گیرند و برای روزهای نزدیک کنکور مشابه سایر روزها برنامه دارند و به وظیفه فکر می‌کنند تا به نتیجه برسند. همچنین این افراد به اصل عادی بودن معتقدند و می‌دانند با بی‌خوابی و شب‌بیداری یا فشرده‌کاری در چند روز، تغییر زیادی در نتیجه حاصل نخواهد شد. بنابراین، برنامه آهسته و پیوسته خود را ادامه می‌دهند حتی اگر در سطح متوسط یا پایین قرار داشته باشند. پس بهتر است شما هم همراه با داوطلبان موفق اعتماد به نفس داشته باشید و هرگز خود را دست‌کم نگیرید. اگر زمانی حس کردید ترس و اضطراب بر‌شما غالب شده به پارک بروید، کمی قدم بزنید و در خلوت، به خود بگویید که توانایی‌ها و استعدادهای شما کمتر از دیگر داوطلبان کنکور نیست و می‌توانید موفق شوید.

منابع:

www.mashreghnews.ir