شمع سازی در آزمایشگاه دبستان پرسش

ساخت شمع با هدف آشنایی دانش آموزان با منابع روشنایی

خلاقیت و نوآوری محرک اصلی توسعه برای هر جامعه است. خلاقیت و نوآوری نقطه عطف اختراعات، اکتشافات و نمودی ارزشمند از تفکر و ذهن خلاق بشر می‌باشد. آزمایشگاه مدارس به عنوان واحد عملیاتی نظام آموزشی، با پرورش تفکر خلاق، تربیت افرادی کاوشگر، آفریننده، نوآور و مولد، نقش مهمی در شکوفایی خلاقیت دانش آموزان دارد. آزمایشگاه مدرسه، با اعضای علمی مجرب، متعهد و تجهیزات مناسب، بهترین محیط برای پرورش خلاقیت شاگردان است. در چنین مکانی قدرت اندیشه و مهارت ذهنی بچه‌ها تقویت می‌شود و می‌توانند برای دست یافتن به راه حل‌های مناسب و واقع بینانه به خلق ایده‌های نو بپردازند. با بهره گیری از یک آزمایشگاه خوب امکان تدریس عملی برای هر درس فراهم می‌گردد و دانش آموزان می‌توانند نوآوری‌های خود را در مدرسه و جامعه نشان دهند.

به این منظور در آزمایشگاه دبستان پرسش این بار دانش آموزان پایه اول ساخت شمع را با کمک معلم و پشتیبان خود تجربه کردند. درس گذشته تا آینده ی کتاب علوم مبحثی است که در آن دانش آموزان با شمع سازی آشنا می شوند.

شرح فعالیت ساخت شمع:

وسایل مورد نیاز :

1. پارافین جامد (شمع)
  2. فیتیله
  3. قالب پاکتی
  4. چراغ الکلی
  5. مداد

با کمک چراغ الکلی پارافین جامد (شمع) را به صورت غیر مستقیم ذوب کردند و بعد از چرب کردن قالب، پارافین را در قالب ریخته و فیتیله را با کمک یک مداد در آن قرار دادند و منتظر ماندند تا پارافین شکل خود را بگیرد و سفت شود.

اهداف آزمایش :

1- آشنایی با ساخت شمع

2- آشنایی با شمع به عنوان یکی از وسایل روشنایی

3- تقسیم بندی وسایل روشنایی ساده و پیشرفته

4- آشنایی با چشمه های نور طبیعی و مصنوعی

شمع سازی در آزمایشگاه دبستان پرسش

فاطمه فولادی

این گونه آزمایشات تاثیر بسزایی در روند آموزش بهتر دانش آموزان دبستان دارد. با تشکر از خانم زراتی که انقدر دلسوزانه زحمت میکشند.

مسعود حمزه

انجام این گونه آزمایشات در مدارس باعث می شود که دانش آموزان با دید بازتر سر کلاس درس ظاهر شوند و می تواند بازدهی خوبی برای آنها داشته باشد.