ایستاده غذا خوردن راهی ساده برای لاغری

آیا ایستاده غذا خوردن، کمکی به کاهش وزن می‌کند؟

یک فرد بزرگسال 77 کیلویی به ازای یک ساعت نشستن حدود 139 کالری و به ازای یک ساعت ایستادن، حدود 186 کالری می‌‌سوزاند. بنابراین اگر شما 77 کیلوگرم وزن‌تان باشد، به ازای هر یک ساعتی که به جای نشستن می‌ایستید می‌توانید 47 کالری بیشتر بسوزانید. اطلاعات جمع آوری شده توسط دانشگاه Chester نشان می‌دهد ایستادن در مقایسه با نشستن، ضربان قلب را حدود 10 تپش در دقیقه افزایش می‌دهد.

آیا ایستاده غذا خوردن، کمکی به کاهش وزن می‌کند

یافته های یک پژوهش جدید با اثبات اثر وضعیت قرارگیری بدن(posture) در طعم خوراک، نشان داد غذا خوردن در حالت ایستاده با از کار انداختن پرزهای چشایی و اثرگذاری بر ارزیابی فرد از طعم غذا، ادراک دمایی و حجم کل مصرفی، اشتها را سرکوب می کند. به گزارش پایگاه اینترنتی «ساینس دیلی» با اعلام این مطلب نوشت، محققان در این پژوهش به طور خاص تعامل میان حس دهلیزی (vestibular sense) را که مسئول کنترل تعادل و وضعیت قرارگیری بدن است با سیستم چشایی که بر ادراک یک فرد از طعم و مزه غذا اثر می‌گذارد، مورد بررسی قرار دادند.

آیا ایستاده غذا خوردن، کمکی به کاهش وزن می‌کند

نتایج این بررسی‌ها نشان داد حتی چند دقیقه ایستادن حس استرس فیزیکی را برانگیخته و پرزهای چشایی را از کار می‌اندازد. نیروی جاذبه خون را به قسمت‌های تحتانی بدن می‌راند، کار قلب را برای خون رسانی به بخش بالایی بدن سخت‌تر می‌کند و ضربان را افزایش می‌دهد. این فرآیند محور هیپوتالاموس، هیپوفیز، آدرنال را فعال کرده و به افزایش غلظت هورمون استرس کورتیزول در بدن می‌انجامد. این واکنش زنجیره‌ای، حساسیت حسی را کاهش داده و متعاقباً بر ارزیابی چشایی غذا و نوشیدنی‌ها، ادراک دمایی و حجم کل مصرفی در افراد اثر می‌گذارد.

محققان برای اثبات این فرضیه که غذاهای خوشمزه در شرایطی که افراد راحت نیستند برایشان طعم سابق را ندارد، ۳۵۰ داوطلب را برگزیدند و با انجام تست‌هایی دریافتند افرادی که غذایی را به طور ایستاده می‌خورند نسبت به کسانی که نشسته آن را مزه می‌کنند، در تشخیص طعم و مزه خوراکی‌ها و دمای نوشیدنی‌ها ضعیف‌تر عمل می‌کنند.

نتایج به دست آمده از این مطالعه کمک‌های شایانی به علم تغذیه می‌کند. با اتکا به این یافته‌ها، والدین می‌توانند غذاهای سالم و در عین حال بدطعم و داروهای تلخ را در حالت ایستاده به کودکان خود بخورانند تا برایشان قابل تحمل‌تر باشد و طعم آن را کمتر حس کنند.

تاثیر ایستاده غذا خوردن در کاهش وزن

لحظاتی که برای غذا خوردن اختصاص داده می شود باید در آرامش واقعی باشد. در این لحظات نباید بدن ما در تنش واسترس باشد. به خاطر اینکه استرس کار گوارش را دچار اختلال جدی می کند.اگر دوست دارید ایستاده غذا بخورید، حتما زمان صرف کنید و با عجله نخورید. این نکته‌ای است که چه هنگام نشسته غذا خوردن و چه هنگام ایستاده غذا خوردن اهمیت زیادی دارد.

آیا ایستاده غذا خوردن، کمکی به کاهش وزن می‌کند
طبق مقاله ای که در سال 2013 منتشر شد، بیشتر افراد، بیش از 12 ساعت در روز می نشینند. اگر 7 تا 8 ساعت خواب شبانه را هم حساب کنیم باید بگوییم بیشتر افراد روزانه 19 تا 20 ساعت می نشینند. به نظر می رسد جامعه مدرن امروزی ما را به یکجا نشینی تشویق می کند. ما وقتی در اتومبیل هستیم می نشینیم، در محل کارمان می نشینیم و در خانه هم یا جلوی تلویزیون می نشینیم یا جلوی کامپیوتر. مطالعات نشان داده که زیاد نشستن با افزایش ریسک دیابت نوع دوم، بیماری های قلبی و عروقی و مرگ زودرس مرتبط است.

آیا ایستاده غذا خوردن، کمکی به کاهش وزن می‌کند
بنابراین بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند سعی کنیم در طول روز بیشتر بایستیم یا ساعت های طولانی و متمادی یکجا ننشینیم. یکی از کارهایی که بیشتر افراد به صورت نشسته انجام می دهند، غذا خوردن است. در طول روز، عجیب نیست که بنشینید و غذا بخورید، چه در خانه و چه در محل کارتان. اما آیا ممکن است با ایستاده غذا خوردن بتوانید کالری بیشتری بسوزانید؟ ممکن است در مقایسه با نشستن، در حالت ایستاده کالری بیشتری بسوزانید، اما غذا خوردن در حالت ایستاده از راههای دیگری بر غذا خوردن شما تاثیر می گذارد.

فائزه عبدی

مطالب مفید و تاثیر گذاری بود تشکر