اهمیت سمپاشی در مدارس

امروز در دبستان سرای دانش واحد سعادت آباد به منظور کنترل آفات و پیشگیری از شیوع حشرات، جوندگان موذی و انواع سوسک ها سمپاشی در محیط مدرسه و کلاس های درس انجام گرفت.

هدف از اجرای برنامه های کنترل آفات در مدارس، حفاظت از سلامت دانش آموزان و کارکنان در برابر آلودگی های ناشی از آفات و حشرات در برابر سموم مصرفی جهت نابودی و سمپاشی حشرات و جوندگان می باشد. با اجرای برنامه مدیریت کنترل آفات می توان میزان استفاده از آفت کش ها را کاهش داده و از طرفی با حفظ اصول بهسازی محیط می توان از ورود آلودگی آفات به محیط پیشگیری نمود.

کنترل آفات و سمپاشی در دبستان سرای دانش واحد سعادت آباد

برنامه منظم کنترل آفات در مدارس به صورت مداوم توسط کارشناسان دفع آفات به مسئولان مدارس اعلام می گردد. استفاده از سم های مجاز طبق لیست مورد تأیید سازمان بهداشت جهت سمپاشی در مدارس صورت می گیرد. شیوه سمپاشی سطوح به دلیل دسترسی مستقیم بچه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است بنابراین نوع سم مصرفی، غلظت و دوز سم، نحوه سمپاشی و نظارت کارشناسان از مهم ترین نکات جهت حفظ سلامت بچه ها و کارکنان در مدارس می باشد. نگرانی والدین بیشتر از مصرف آفت کش ها در محیط کلاس ها و مدارس می باشد که برای سلامتی فرزندانشان خطری داشته باشد. حساسیت برخی از افراد به فرمولاسیون برخی از آفت کش ها در حدی است که مشکلات جدی را در سلامتی آن ها ایجاد می کند.

انواع حشرات، آفات و جوندگان در مدارس

یکی از خطرناک ترین آفات در مدارس وجود کنه ها می باشد به خصوص کنه هایی از دسته کبوترها و یا پرندگان بوده که انواع آن ها عامل بیماری گال می باشند، بنابراین جهت کاهش تهدید کنه ها باید اقداماتی در جهت بستن راه های ورودی و خروجی پرندگان از جمله کبوترها را انجام داد و از طرفی با از بین بردن و حذف لانه پرندگان این اطمینان را حاصل نمود که دیگر هیچ خطری سلامت دانش آموزان را تهدید نمی کند.

از دیگر حشراتی که در مدارس شیوع پیدا می کند شپش سر می باشد که می تواند موهای بچه ها را درگیر نماید که ابتدا باید کارشناسان بهداشت، محیط را ضدعفونی نموده و در صورت نیاز به سمپاشی با سموم مجاز و نظارت کارشناس، سمپاشی شپش در مدارس صورت گیرد و سپس با استفاده از شامپوها و محلول های مخصوص در افراد مبتلا، درمان را انجام داد.

از مشکلات جدی دیگر که در مدارس گزارش می شود وجود جوندگان از جمله موش ها می باشد. به دلیل اینکه موش ها در اثر تماس با سطوح می توانند انواع میکروب ها و باکتری های خطرناکی مانند سالمنلا و ایکلی را انتقال دهند و نیز می توانند عامل انتقال انواع بیماری های خطرناک باشند ،کنترل آن ها در مدارس و مراکز آموزشی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

سوسک هاس ریز آلمانی به دلیل فراوانی آب و غذا و پناهگاه  به مدارس و مراکز آموزشی که اجرای مراقبت های بهداشتی در آن ضعیف می باشد ، هجوم آورده و از این طریق متأسفانه انواع میکروب ها را انتقال می دهند که از طریق تماس با سطوح به بدن دانش آموزان انتقال پیدا می کند. به عنوان مثال آسم در جوانان یکی از علل آن آلودگی محیط اطراف آن ها می باشد. موش ها قابلیت انتقال این حساسیت آلرژیکی را خواهند داشت بنابراین ریشه کنی و نابودی سوسک ها در محیط مدارس باید دوره ای صورت گیرد.

مدیریت کنترل آفات در مدارس و مراکز آموزشی

مدیریت کنترل آفات در مدارس به معنای به حداقل رساندن استفاده از آفت کش ها و شیوه های سمپاشی درست و اصولی و مبارزه با آفات از طریق متخصصان و کارشناسان می باشد و این در حالی است که آن چیزی که از همه بیشتر مورد اهمیت قرار دارد عدم به خطر افتادن سلامت دانش آموزان و از طرفی محیط یادگیری مختل نشود. روش های طولانی مدت در جهت کاهش و رفع آلودگی در محیط بر این نکته تأکید دارد که تا حد امکان با کاهش میزان استفاده از آفت کش ها مجاز، به رفع آلودگی محیط اقدام نمود.