چطور مدیریت زمان را به نوجوانان آموزش دهیم؟

یکی از موضوعات مهمی که پدر و مادر باید به آن توجه داشته باشند، آموزش مهارت مدیریت صحیح در تمام کارهایی است که بچه‌ها به نوعی با آن مواجه می‌شوند.

چطور مدیریت زمان را به نوجوانان آموزش دهیم؟

در حالی که ممکن است نوجوان شما با وقت تلف کردن مشکلی نداشته باشد، اما به تعویق افتادن کارها میتواند مشکلات بزرگی را در زندگی آینده ی او ایجاد نماید. نوجوانانی که مهارت مدیریت زمان را یاد نمی گیرند، زندگیشان...

در حالی که ممکن است نوجوان شما با وقت تلف کردن برای مباحث مختلف درسی خود مانند: آزمایش علمی و یا پروژه ی مربوط به درس ریاضی مشکلی نداشته باشد، اما به تعویق افتادن کارها میتواند مشکلات بزرگی را در زندگی آینده ی او ایجاد نماید. رئیس شما در حرفه ای که در آینده خواهید داشت و یا دبیر مدرسه احتمالا به تعویق انداختن کارهایتان را نخواهد پذیرفت و یا بهانه و عذر خواهی ها را جهت دیرکرد پروژه قبول نخواهد کرد. نوجوانانی که مهارت مدیریت زمان را یاد نمی گیرند، زندگیشان برای همیشه با خطر و ریسک همراه خواهد بود. انتظار می رود به دلیل همین تعویق ها همیشه با مشکل استرس بالا در ارتباطات خود سرو کار داشته باشند. مهم است که به آنها آموزش دهید که چگونه رفتاری همراه با مسئولیت پذیری داشته باشند. این بدان معنی است که وقت خود را به صورت عاقلانه مدیریت کنند بدون اینکه نیاز به یادآوری مدام و کمک شما داشته باشند.

فواید یادگیری مهارت مدیریت زمان

زمانی که وارد دبیرستان می شوید ممکن است سرتان شلوغ شود. اما جهان بزرگ می تواند مشغولیت های بیشتری را به همراه داشته باشد. بنابراین مهم است که از همین دوره به آنها آموزش دهید تا زمان خود را مدیریت کنند. مزایای مدیریت زمان عبارتند از:

• زمانی که پروژه و تاریخ آزمون نزدیک باشد اضطراب ندارند.
  • افزایش مسئولیت پذیری و استقلال
  • مهارت تصمیم گیری بهتر
  • صرف زمان بیشتر با دوستان و خانواده
  • عملکرد بهتر در کار و مدرسه
  • فرصت بیشتر برای استراحت و تفریح کردن

چطور مدیریت زمان را به نوجوانان آموزش دهیم؟

چطور مدیریت زمان را به نوجوانان بیاموزیم؟

نوجوانان معمولا دارای برنامه های ساختار یافته هستند. فعالیت های داخل مدرسه و بعد از مدرسه برای آنها برنامه ریزی شده است. در نتیجه بسیاری از آنها یاد نمی گیرند که چگونه زمان خود را به صورت عاقلانه مدیریت کنند. در ادامه چند روش برای اینکه بتوانید مهارت مدیریت زمان را به نوجوان خود آموزش دهید را با هم مرور خواهیم کرد.

1. الگوی مناسب برای آموزش عادتهای مدیریت زمان فرزندتان باشید

اگر شما همیشه دیر می کنید و خیلی از فرصت ها را از دست می دهید، نوجوانتان هم از شما تقلید می کند. تمرین کنید تا زمان خود را به صورت عقلانی مدیریت کنید و به فرزند خود نشان دهید که قادر هستید مهم ترین وظایف خود که به طور روزانه برای شما معین شده است را انجام دهید.

1. ابزاری برای مدیریت زمان به او بدهید

مهم نیست به چه روشی این کار را انجام می دهید، با استفاده از یک دفتر برنامه ریزی که فرزندتان تمام وظایف خود را در آن یادداشت کند یا یک اپلیکیشن تلفن همراه که برنامه نوجوانتان را مدیریت کند، فقط مهم این است که به او کمک کنید تا ابزارهایی را پیدا کند تا او بتواند کارهایش را به بهترین صورت انجام دهد. درباره ی اهمیت ایجاد یک برنامه ریزی مدون و استفاده از یک لیست برای اولویت بندی منطقی زمان برای انجام کارها صحبت کنید.

1. او را تشویق کنید تا برنامه های خود را یادداشت کند

یک نوجوان چنانچه مراقب نباشد ممکن است بخش زیادی از وقت خود را به راحتی به بازی های رایانه ای و یا رسانه های اجتماعی اختصاص دهدبه او آموزش دهید تا چگونه کارهای روزانه خود، انجام تکالیف و دیگر مسئولیت هایش را برنامه ریزی کند. او را  تشویق کنید تا برای زمان آزادی که در اختیار دارد نیز به خوبی برنامه ریزی کند، با داشتن چنین استراتژی دیگر زمان را به راحتی از دست نمی دهد و احساس نمی کند که کاری را انجام نداده است.

1. به فرزند خود کمک کنید تا فعالیت هایش را اولویت بندی کند

تداخل در برنامه ها برای نوجوانان همیشه وجود دارد. بازی های ورزشی، دیدن تلویزیون و سایر فعالیتها همگی ممکن است با یکدیگر تداخل داشته باشند. با نوجوانانتان درباره ی اولویت بندی فعالیت ها با توجه به ارزش ها و تعهداتی که به گردن دارند صحبت کنید.

1. نوجوان را تشویق کنید تا عادات روزانه خوب برای خود ایجاد کنند

نوجوانتان را تشویق کنید تا عادات سالم را در زندگی خود ایجاد کند، مانند انجام کارهای عادی روزمره بعد از مدرسه. وقتی که او نظم خاصی در انجام کارهای روزمره داشته باشد، لازم نیست زمان زیادی صرف کند تا متوجه شود بعد از اتمام هر کاری باید چه فعالیت دیگری را شروع کند.

1. عیب جویی کردن را کنار بگذارید

شاید این موضوع که مرتبا بخواهید انجام کاری را به فرزند خود گوشزد کنید برای شما وسوسه انگیز باشد، اما تکرار زیاد این مطلب که “تکالیفت را انجام بده” یا “به فکر انجام کارهایت باش” باعث کاهش تاثیر حرفهایتان روی فرزندتان خواهد شد. قوانینی برای انتظارات خود تنظیم کنید و در صورت لزوم از آنها استفاده نمایید. با این روش نوجوان یاد می گیرد تا زمان خود را در آینده بهتر مدیریت کند.

چطور مدیریت زمان را به نوجوانان آموزش دهیم؟

نوجوان خود را تشویق کنید تا مهارت های مدیریت زمان را تمرین کند. قطعا برای او پیش خواهد آمد که برای یک روز برنامه ریزی غلطی انجام دهد و یا زمانبندی لازم برای به اتمام رسیدن کاری را به اشتباه محاسبه کرده باشد، در چنین مواقعی سعی کنید که به فرزند خود کمک کنید تا از اشتباهات خود درس بگیرد و به او یادآور شوید هیچ گاه کارهای بزرگ به سادگی قابل انجام نیست.

منبع: www.2nafare.com