سرای دانش

در تابستان چه خوراکی هایی بخوریم تا کمتر گرممان شود؟

خوراکی‌های مناسب هر فصل در طبیعت وجود دارد که با آگاهی از خواص آن‌ها و با توجه به وضعیت جسمی از جمله سن، شغل، علاقه و ابتلا به بیماری خاص می‌توانیم الگوی تغذیه‌ای مناسبی برای خود و دیگران انتخاب کنیم.

بهتر است که روزانه چندین وعده غذا با حجم کم بخورید تا اینکه یک باره یک غذای سنگین و پرحجم میل کنید. بدن ما برای هضم غذاهای سنگین نیاز به انرژی بیشتری دارد و وقتی هم که میزان انرژی مصرفی بالا می‌رود دمای درونی هم افزایش می‌یابد؛ یعنی اینکه بیشتر گرمتان خواهد شد. اگر می‌خواهید گرمای درون بدن را به اندازه‌ی گرمای بیرون افزایش ندهید غذای کم حجم در چندین وعده از روز میل کنید.

در تابستان چه خوراکی هایی بخوریم تا کمتر گرممان شود؟

مصرف برخی از پروتئین ها را محدود کنید

برخی از پروتئین‌ها مانند گوشت‌های قرمز باعث می‌شوند که بدن گرمای بیشتری تولید کند. توجه داشته باشید که هضم یک وعده غذای تهیه‌شده با مرغ و یا یک بشقاب حیوانات انرژی کمتری از هضم استیک یا کباب و غیره می‌برد. اگر خیلی گرمتان هست غذاهای پُرپروتئین میل نکنید تا بدنتان زیاد به زحمت نیفتد. 

به چربی ها نه بگویید.

مصرف چربی‌ها آن هم به میزان زیاد باعث کاهش سرعت گوارش و هضم غذا می‌شود. در واقع چربی‌ها برای هضم و تجزیه شدن در بدن تلاش مضاعفی به بدن تحمیل می‌کنند. به همین دلیل هم باعث می‌شوند دمای داخلی بدن بالا برود؛ یعنی اینکه مدام گرمتان بشود و به زمین و زمان بدوبیراه بگویید. مصرف مواد چرب را محدود کنید تا دمای بدنتان بهتر کنترل شود.

مواد غذایی سرشار از آب را دریابید

هیچ‌چیز به اندازه‌ی مواد غذایی آبدار برای مقابله با گرمای بی‌امان تابستان مناسب نیست. توصیه می‌کنیم مایعات و مواد غذایی سرشار از آب بیشتری مصرف کنید مانند:

شیر

در تابستان چه خوراکی هایی بخوریم تا کمتر گرممان شود؟

ماست طبیعی

خیار

گوجه‌فرنگی

هندوانه، طالبی، خربزه

شاه‌توت و توت‌فرنگی و میوه‌های ریز دیگر

سیب

هلو

کیوی

کاهو

تربچه

کرفس

کدو مسمایی و غیره.

با افزودن این مواد غذایی به برنامه‌ی روزانه‌تان می‌توانید بهتر و بیشتر با گرمای هوا مقابله کنید. همچنین می‌توانید از آبمیوه‌های صد درصد طبیعی استفاده کنید. سوپ‌های ولرم، انواع سالادهای خنک، پاستاهای سرد، تارت‌ها، غلات و توفو نیز جزو خوردنی‌های مناسب تابستانی هستند. حواستان باشد اگر می‌خواهید سالاد میل کنید مصرف سس را تا می‌توانید کاهش دهید. از آب لیموترش یا سرکه به عنوان چاشنی استفاده کنید. حتی می‌توانید به روغن زیتونتان آبمیوه یا آب لیموترش یا سرکه اضافه کنید. ماست هم گزینه‌ی خوبی برای خوردن سالاد است. علاوه بر این تا می‌توانید مدت زمان پخت و پز و در کنار اجاق‌گاز بودن را محدود کنید. خود اجاق‌گاز منبع گرماست. غذاهای ساده و خنک تهیه و انرژی کمتری صرف کنید.

در تابستان چه خوراکی هایی بخوریم تا کمتر گرممان شود؟