صرف صبحانه ی سالم گروهی در دبستان الغدیر

برنامه ریزی وعده ی مهم صبحانه برای دانش آموزان مقطع دبستان

امروز در دبستان سرای دانش الغدیر برنامه ی صبحانه ی سالم برای همه ی دانش آموزان پایه ی اول تا ششم برگزار شد. در این برنامه شاد و  مفرح همه ی دانش آموزان در حیاط مدرسه گرد هم آمدند و ضمن آشنایی با مفهوم خوراکی سالم ناسالم در کنار یکدیگر  به صرف صبحانه پرداختند.

نقش صبحانه در  یادگیری دانش آموزان ابتدایی فراتر از تصور بسیاری از ماست. متأسفانه امروزه بیش از نیمی از دانش‌آموزان قبل از رفتن به مدرسه صبحانهنمی‌خورند و این امر می‌تواند تأثیرهای منفی بسیاری بر رشد جسمی و ذهنی آن‌ها بگذارد. بااینکه رشد کودک در دوران ابتدایی به‌اندازه‌ی دوران پس از تولد نیست، این رشد همچنان ادامه دارد و مقدمه‌ای برای دوران مهم سنی بعدی، یعنی ورود به نوجوانی و بلوغ، است. نکته‌ی مهم اینجاست که رشد جسمی کودک فقط به اندام او محدود نمی‌شود و شکل‌گیری و تکامل بافت مغزی از اتفاقات مهمی است که در این دوره رخ می‌دهد. کودکی که تمامی شب را غذا نخورده است و بدون خوردن وعده‌ی صبحانه به مدرسه می‌رود، قند خون پایینی خواهد داشت، نه‌تنها به‌دلیل کمبود انرژی، ویتامین، املاح معدنی و غیره شرایط یادگیری را نخواهد داشت و زودتر هم خسته خواهد شد، فرایند رشد مغزی او هم مختل می‌شود.

عوارض نخوردن صبحانه سالم برای دانش آموزان

نخوردن صبحانه بر کنترل رفتاری دانش‌آموزان هم تأثیر چشمگیری می‌گذارد؛ جدای از خستگی، نخوردن صبحانه بی‌حوصلگی و عصبانیت و زودرنجی را هم در پی می‌آورد

به‌صورت کلی عوارض نخوردن صبحانه در کودکان را می‌توان در این موارد برشمرد:

کاهش حافظه

کاهش قدرت یادگیری

بروز عوارض عصبی مانند سستی و بی‌حالی

بی‌حوصلگی

خستگی

عصبانیت

نکته‌ی جالب در تحقیقات دانشمندان درباره‌ی وعده‌ی صبحانه تأثیر چشمگیر آن بر یادگیری ریاضیات است. کودکانی که وعده‌ی صبحانه را میل می‌کنند، ۴۰ درصد بیشتر از دیگر دانش‌آموزان ابتدایی در یادگیری ریاضیات موفق هستند.

علاوه بر همه‌ی این موارد، نخوردن صبحانه پرخوری کودکان در طول روز را افزایش می‌دهد و چاقی مفرط و سوءتغذیه‌ی آنان را در پی دارد.

صبحانه سالم برای دانش آموزان

طرز تهیه صبحانه دانش آموزان

یکی از رایج‌ترین مشکلات پدرومادرها عادت‌دادن کودکان به خوردن صبحانه است. بسیاری از والدین برای عادت‌دادن کودکان به خوردن صبحانه مجبور می‌شوند مواد غذایی نه‌چندان مغذی را در وعده‌ی صبحانه قرار دهند؛ درواقع می‌توان مشکل را به دو بخش عمده خلاصه کرد:

• عادت‌دادن دانش آموزان به خوردن صبحانه
  • صبحانه سالم برای دانش آموزان

راهکارهای تربیتی بسیاری برای عادت‌دادن کودک به خوردن صبحانه یا داشتن دیگر عادت‌های خوب وجود دارد، اما یکی از مهم‌ترین نکاتی که به این وعده‌ی غذایی مربوط می‌شود تنوع آن است. صبحانه مهم‌ترین وعده‌ی غذایی است و والدین برای جذاب‌کردن آن باید تنوع بیشتری به مواد غذایی وعده‌ی صبحانه بدهند که کودک بتواند از میان غذاهای مختلف در یک وعده‌ی صبحانه غذای دلخواه خود را انتخاب کند. ازطرفی،  کمبود وقت به‌هیچ وجه نباید بهانه یا توجیهی باشد برای نخوردن صبحانه و از طرفی دیگر، قراردادن خوراکی‌هایی مانند پنکیک روی میز صبحانه این وعده را برای دانش‌آموزان جذاب خواهد کرد.