طراحي از چهره

دبیرستان سرای دانش واحد سعادت آباد دوره اول پایه هفتم کلاس هنر آقای جباری

موضوعي كه مورد علاقه همه طراحان بوده و هست، مبحث طراحي از چهره است. بسياري از افراد حتي پيش از آغاز به طراحي، تلاشهاي فراواني در اين زمينه داشته و فعاليتها و تمرينات مربوط به طراحي را منحصر به موفقيت در ترسيم چهره مي دانند. براي طراحي از چهره لازم است كه مدل مناسبي داشته باشيد. شما مي توانيد از اشخاص اطراف خودتان درخواست كنيد تا به عنوان سوژه با شما همكاري كنند، در غير اين صورت به كمك آينه اي به اندازه متوسط (كه از چهره خودتان كوچكتر نباشد) به طراحي از چهره خودتان بپردازيد. پس از كسب مهارت كافي، مي توانيد از روي تصاوير و عكسها نيز طراحي كنيد ولي در هر حال تأكيد ما بر طراحي از سوژه عيني است، نه ذهني.

تناسبات چهره

براي طراحي از چهره، ابتدا بيضي تخم مرغي شكلي را به عنوان سر، در نظر گرفته، ترسيم نماييد. يك خط عمودي، دو نيمه چپ و راست چهره را به وجود مي آورد و با ترسيم يك خط افقي كه بيضي را به چهار قسمت مساوي تقسيم مي كند، محل چشم ها در چهره مشخص مي شود. چنانچه خط افقي را به پنج قسمت مساوي تقسيم كنيد، اندازه چشمها مشخص مي شود. شما متوجه مي شويد كه فاصله بين دو چشم، برابر با يك چشم است نيمه بالاي چهره را براي ابرو، پيشاني و موها در نظر گرفته و در نيمه پاييني به سراغ خط عمدي وسط چهره رفته و به كمك آن محل قرار گيري اجزاي ديگر چهره را پيدا مي كنيم. اگر از خط افقي تا پايين بيضي را به دو نيمه تقسيم كنيم، نوك بيني بر روي اين نقطه واقع مي شود. از اين نقطه تا انتهاي بيضي را نيز به نسبت يك سوم و دو سوم علامت گذاري مي كنيم تا خط ميان لبها نيز مشخص شود.

(  طراحی سر )

نسبتها

هنگام طراحی سر باید مطمعن شوید که تناسبها و یا به عبارتی نسبت بین اجزای ‌گوناگون  ( چشم ها، گوشها بینی و دهان) به طور درست و دقیق رعایت شده است . البته اندازه سر افراد و ترکیب اجزایشان تفاوت زیادی باهم دارد، اما تمام آنها را می توان به کمک نمودار تناسب که اشکال را ساده و جنبه ی سه بُعدی آنها را مشخص و همینطور جزئیات را به درستی در مقایسه با دیگر اجزاء کاهش داد .

حین طراحی چهره ، توجه دقیقی به ساختار کلی سر مدلتان داشته باشید و ویژگیهای اصلی آن را بررسی نمایید چرا که شباهت طراحی تا حدود زیادی بستگی به همین موارد دارد .

حتی ‌اگر‌ جزئیات به صورت مختصر ، بر روی متنی‌که فاقد دقت لازم باشد قرار بگیرند منجر به تشکیل تصویری مبهم و نا مشخصی خواهند شد .

نام پشتیبان: سروش طهماسبی

طراحي از چهره