ورزش هم درس است و هم تفریح

متوسطه دوره اول سرای دانش ( واحد سعادت آباد )

ورزش در شادابی دانش آموزان و بالا رفتن میزان یادگیری آنها در کلاس درس تاثیر زیادی دارد، در طی سالهای اخیر با ارایه طرح هایی در مدارس به ویژه در دوره ابتدایی، طرح حیاط پویا، دانش آموزان فعالیت های شاد ورزشی را انجام می دهند.

آمادگی جسمانی دانش آموزان یک امر بنیانی و اساسی است که سلامت و قدرت افراد اجتماعی را تضمین می کند، دانش آموزی که قدرت و کارایی لازم بدنی را دارد قادر است وظایف و کارهای روزانه خود را بدون احساس خستگی انجام دهد و توانایی لازم را برای گذراندن اوقات فراغت یا مقابله با پیشامدهای ناگهانی به دست آورد چنین فردی از بیماری و نارسایی‌ها و نواقص جسمی به دور خواهد ماند و استقامت، چابکی، ‌ انعطاف پذیری و سرعت از ویژگی‌های چنین دانش‌آموزی است.

ورزش ضرورتی در دوران تحصیل دانش آموزان

سلامت هر فردي تحت تأثير عوامل گوناگوني چون ژنتيك، محيط زيست، خدمات پزشكي، سبك زندگي و ... است و در اين ميان تمرينات بدني ورزش جايگاه مهمي دارند تا جايي كه كاهش فعاليت بدني مي‌تواند سلامت فرد را تحت تأثير قرار دهد. ورزش و فعاليت‌ جسماني نه تنها در ايجاد و حفظ تناسب اندام اثرات سودمندي دارد بلكه در پيشگيري از بيماري‌ها به خصوص بيماري‌هاي قلبي عروقي، فشار خون، ديابت و چاقي و ... هم نقش مهمي را ايفا مي‌كند. در اين ميان ورزش براي كودكان، نوجوانان و جوانان از اهميت بيشتري برخوردار است تا جايي كه در سال‌هاي اخير سعي شده به برنامه‌هاي ورزشي در محيط‌ هاي آموزشي نگاه ويژه‌اي شود زيرا ورزش نه تنها فوايد جسماني با خود به همراه مي‌آورد بلكه مي‌تواند فوايد روان‌شناختي بسياري براي دانش‌آموزان داشته باشد. كاهش افسردگي، كاهش اضطراب، فراهم‌ آوردن سپري براي مقابله با استرس و بالا بردن عزت‌نفس و آسايش فكري از جمله فوايد مهم ورزش است. شركت در فعاليت‌هاي ورزشي به اجتماعي شدن و كسب مهارت‌ و كفايت و همچنين دوست‌يابي و ارتباط سالم با همسالان كمك مي‌كند.