نقش خوردن صبحانه در یادگیری دانش آموزان

مغز دانش آموز با صبحانه بیدار میشود

پژوهش ها در مدارس نشان می‌دهد بسیاری از بچه‌ها بدون خوردن صبحانه روانه مدرسه می‌شوند که همین مساله روی روند تحصیلی آنها اثراتی منفی می‌گذارد. این در حالی است که مطالعات نشان می‌دهد با خوردن صبحانه، تمرکز آنها بیشتر شده و عملکرد مغزی‌شان تقویت می‌شود.

خوردن یک صبحانه مفصل با انواع مواد مغذی کمک زیادی به دانش آموزان می کند، طوری که عملکرد آموزشی، توانایی یادگیری، کاهش مشکلات رفتاری و جلوگیری از اضافه وزن کودکان را به همراه دارد.
نقش خوردن صبحانه در یادگیری دانش آموزان

پیشرفت درسی:
پیشرفت در مهارت های یادگیری و توانایی بالا در تمرکز کردن در کودکانی که صبحانه می خورند بیشتر مشاهده می شود.
مطالعات تغذیه ای که روی دانش آموزان مختلف انجام شد، نشان داد گروهی که صبحانه می خورند، نسبت به گروهی که صبحانه نمی خورند نمرات بهتری کسب می کنند. آنها در امتحانات خطاهای کمتری مرتکب شده و قدرت یادگیری بیشتری در کلاس درس خواهند داشت.
به عبارتی، خوردن صبحانه پیش از حضور دانش آموزان در مدرسه مانند سوخت، انرژی لازم برای تفکر خلاقانه تر و بهتر را فراهم کرده، آنها را هوشیارتر می کند و در طول روز آنها را پرانرژی نگه می دارد. علاوه بر این، دانش آموزان با خوردن صبحانه نمرات بهتری کسب می کنند.
کاهش مشکلات رفتاری:
 کودکانی که با خوردن صبحانه روانه مدرسه می شوند مشکلات رفتاری کمتری دارند. آن گروه از کودکانی که صبحانه نمی خورند بیش فعالی بیشتری داشته و با سایر دانش آموزان براحتی کنار نمی آیند. وقتی کودک گرسنه می شود، انرژی بدن کاهش یافته و انگیزه تمرکز روی دروس و در کل، یادگیری بشدت افت می کند. به دنبال افت انرژی، بدن نیروی کافی برای فکر کردن و یادگیری ندارد و کودک بسرعت احساس خستگی می کند.
زندگی سالم تر:
صبحانه ای که از قندهای کمتری تشکیل شده باشد، نسبت به صبحانه پرقند، تمرکز دانش آموزان را بالاتر نگه داشته و کودکان خستگی کمتری در طول روز احساس می کنند. حدود 50 گرم مغز گردو، همراه تخم مرغ نیمرو، اسفناج، فلفل و پنیر رنده شده صبحانه ای ایده آل به شمار می رود.
فرزندتان را تشویق  به تغذیه مناسب کنید:
بسیاری از والدین بخصوص مادرها مدام از صبحانه نخوردن فرزند دانش آموز خود شکایت می کنند، ولی محققان معتقدند با ایجاد برخی راهکارهای ساده و به کار بردن خلاقیت می توانید فرزندتان را به صبحانه خوردن تشویق کنید.
سعی کنید وعده صبحانه را متنوع کرده و از تکراری کردن آن بپرهیزید. اگر همیشه برای صبحانه نان و پنیر و کره آماده می کنید، یکبار نیمرو یا غذایی را که کودکتان دوست دارد، آماده کنید تا میل به صبحانه خوردن در او بیدار شود.