تولید برق از خاک

رناتو فانی پژوهشگر دپارتمان مهندسی ژنتیک دانشگاه فلورانس ایتالیا به تشریح توسعه نسل جدید باتریهای زیستی پرداخت و گفت: باکتریهایی وجود دارند که به طور طبیعی به تجزیه محیطهای آلوده مشغول بوده و الکتریسیته تولید می کنند.

رناتو فانی (Renato Fani) در خصوص عملکرد پلیهای سوختی میکروبی (Microbial Fuel Cell) گفت: "این پیلها چند سال قبل کشف شدند اما در ایتالیا تیم تحقیقاتی ما و چند پژوهشکده دیگر به تازگی تحقیقاتی را در این عرصه آغاز کرده اند."

وی اضافه کرد: "این سیستم در بعضی از دهکده های آفریقا که هنوز جریان برق در آنها وجود ندارد مورد استفاده قرار گرفته و توانسته است برق لازم برای روشن کردن لامپهای کوچک را تامین کنند."

پژوهشگر دپارتمان مهندسی ژنتیک دانشگاه فلورانس ایتالیا ادامه داد: "نکته جالب و حائز اهمیت این باتریها استفاده از میکروارگانیسمهایی است که می توانند به عنوان یک منبع انرژی بسیار ارزان و کاملا پاک به کار گرفته شوند. این میکروارگانیسمها که در مواد زائد غذایی و زباله های صنعتی وجود دارند می توانند جریان برق تولید کنند. همچنین باکتریهایی وجود دارند که به طور طبیعی به تجزیه محیطهای آلوده مشغول هستند و همزمان الکتریسیته نیز تولید می کنند. پایین بودن هزینه واستمرار تولید از مزیت های تولید برق به این روش است.

وی افزود: "نکته جالبی که ما در تحقیقات خود انجام دادیم، جستجو و یافتن باکتریهای با توانایی تولید انرژی الکتریکی در محیطهای طبیعی مختلفی چون آب، خاک و از این قبیل بود."

پژوهشگر دپارتمان مهندسی ژنتیک دانشگاه فلورانس ایتالیا اضافه کرد: "در مرحله بعد ما از این باکتریها در پیل سوختی میکروبی (MFC) استفاده کردیم و همزمان پیل دیگری را توسعه دادیم که محتوی باکتریهای موجود در زباله های صنعتی بود."

وی ادامه داد: "ما می دانیم که انواع مختلفی از میکروارگانیسمها توانایی تولید انرژی الکتریکی را دارند اما تاکنون واضح نبود که فهرست این باکتریها تا چه حد می تواند گسترده باشد."

رناتو فانی گفت: "مسئله مهم در بکارگیری این باکتریها دستیابی به انرژی کاملا پاک تقریبا مجانی است. در حقیقت با کشت این باکتریها در مواد زائد غذایی و زباله های صنعتی می توان به انرژی الکتریکی دست یافت و همزمان این زباله ها را به روشی کاملا طبیعی و زیستی تجزیه کرد."

این استاد دانشگاه فلورانس در خصوص نتایج این تحقیقات اظهار داشت: "نتایج تحقیقات ما کاملا رضایت بخش بود. به ویژه آنکه ما موفق شدیم میکروارگانیسم های قادر به تولید انرژی الکتریکی را از خاکهای مناطق مختلف ایتالیا شناسایی و جمع آوری کنیم."

در دبیرستان متوسطه دوره اول سرای دانش حافظ در کلاس پژوهش جناب آقای مسعود مصطفوی تولید این انرژی توسط دانش آموزان پایه نهم انجام شد.

تولید برق از خاک

حسن ستاری