اول اردیبهشت، روز بزرگداشت سعدی شیرازی گرامی باد.
آنجا که فصاحت و شیرین زبانی، دست در دست واژگان، سربه فلک می کشد و عشق، این سرمایه جاودان آفرینش، سلطان تمام لحظه هاست، بر بلندای قله غزل، خداوندگار سخن، «سعدی» ایستاده است.
صدای عاشقیِ او را هنوز بی پروا می توان شنید. گاه از «یار جفا کرده پیوند بریده»، ناله های بی شکیب سرمی کند و گاه، آن چنان زخمه های آتشین عشق را می ستاید که از سِحر کلامش، «فریاد در نهاد بنی آدم اوفتد» و با هر زبان و در هر مجال، «دلسِتان نازنینِ» خویش را با هزار جلوه ابراز می کند.
اول اردیبهشت ماه در تقویم ملی ایرانیان همزمان با سالروز تولد شیخ اجل سعدی شیرازی که فرهنگوران او را بهعنوان استاد سخن میشناسند، یادروز سعدی نام گرفته است. هرساله با مشارکت نهادها و ارگانهای فرهنگی فارس، سعدی پژوهان و سعدی شناسان با اجتماع بر تربت استاد سخن سعدی شیرازی، با نکوداشت یاد این پیام آور انسانیت به تبیین آرا و اندیشههای شیخ اجل میپردازند. امسال برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، نه تنها آرامگاه سعدی در ایام نوروز ۱۳۹۹ تعطیل بود بلکه روز گرامیداشت وی با حضور اهالی ادب به صورت مجازی و با عنوان «سعدی در جهان مجازی» برگزار میشود.
بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار. مرکز سعدیشناسی ایران از سال ۱۳۸۱ روز اول اردیبهشت ماه را روز سعدی اعلام نمود و در اول اردیبهشت ۱۳۸۹ و در اجلاس شاعران جهان در شیراز، نخستین روز اردیبهشت ماه از سوی نهادهای فرهنگی داخلی و خارجی به عنوان روز سعدی نامگذاری شد.
دسترسی سالم به اینترنت و فضای مجازی برای کودکان خود ایجاد کنید
پیام بگذارید