انتخاب رشته و هفته مشاغل

هدایت صحیح دانش آموزان و انتخاب صحیح رشته تحصیلی نقش مهمی در آینده آنها دارد.

انتخاب رشته ی متوسطه یکی از انتخاب های مهم در زندگی است که می تواند موفقیت های سال های بعد زندگی را پایه ریزی کند، طبیعتا اگر دانش آموزی آگاهانه و درست انتخاب رشته را انجام بدهد در حقیقت توانسته است با عشق و علاقه ادامه تحيل دهد و  نوع زندگی فرديش و حتی تعاملاتش با دیگران را هم در آینده به بهترین وجه ممکن تعیین کند.

در حقیقت ما رشته ها و شاخه های تحصیلی خوب یا بد نداریم بلکه تناسب شخصیت دانش آموز با آن شاخه یا رشته است که باعث می شود یک رشته برای فردی خوب و برای فرد دیگری غيرجذاب يا  بد باشد.

گام های شش گانه ی راهنمای انتخاب رشته  متوسطه:

گام اول: آشنایی و شناخت ویژگی ها،توانایی ها، علایق و استعدادهای دانش آموز؛

گام دوم: آشنایی با شاخه های و رشته های تحصیلی در متوسطه ی دوم ؛

گام سوم: آشنایی با ویژگی های شخصیتی متناسب برای هریک ازشاخه ها و رشته های  تحصیلی.

گام چهارم: آشنایی با آینده ی شغلی هر یک از شاخه ها و رشته های تحصیلی.

گام پنجم : آشنایی با رشته های دانشگاهی وابسته به هر یک از رشته ها و شاخه های تحصیلی متوسطه و زیر گروه های آن ها.

گام ششم: آشنایی با فهرست و ضرایب دروس متوسطه که برای هر یک از زیرگروه ها و رشته های تحصیلی ، در کنکور سراسری مهم و تخصصی محسوب می شوند.

انتخاب رشته و هفته مشاغل

به طور کلی معرفی مشاغل به منظور هدايت صحيح دانش آموزان به شاخه ها، رشته هاي تحصيلي و آماده نمودن براي تحصيلات عالي و ورود به بازار كار متناسب با استعداد، توانايي، علاقه و رغبت با توجه به امكانات و نيازهاي جامعه با ايجاد حس مسئوليت پذيري نسبت به تامين نياز هاي جامعه اسلامي – ايراني ، ضرورت دارد.
دانش آموزان باید جهت طرح ريزي مناسب با مشاغل موجود در جامعه آشنا شوند و بتوانند تصميم گيري مناسبي در خصوص انتخاب رشته تحصيلي،‌ حرفه و شغل مناسب بر اساس استعداد و رغبت خود در آينده داشته باشند .

هفته معرفي مشاغل كه هر ساله در هفته اول ارديبهشت ماه در مدارس برگزار مي گردد فرصت مغتنمي است تا دانش آموزان دوره هاي مختلف تحصيلي با مشاغل گوناگون و لزوم آنها در جامعه آشنا شوند . با توجه به شیوع بیماری کرونا هفته مشاغل سال 99 به صورت مجازی برگزار می گردد و دانش آموزان و خانواده ها می توانند با مراجعه به http://ht.medu.ir اطلاعات جامعه ای از هدایت تحصیلی و مشاغل کسب کنند.