برنامه ریزی برای امتحانات نهایی (ویژه افزایش معدل)

حسن ستاری غلامی 20 اردیبهشت 1400

هر سال دانش آموزان با نزدیکی به زمان امتحانات به این فکر می افتند که برای این دوره از تحصیل خود برنامه ریزی امتحانی داشته باشند و این دوران را با خوبی و خوشی پشت سر بگذارند. اما اینکه راهکار موفق برای برنامه ریزی امتحانات چیست و چگونه باید یک برنامه ریزی حرفه ای و صحیح برای این دوره داشت، دغدغه بسیاری از دانش آموزان است.

برنامه ریزی برای آمادگی کامل امتحانات (ویژه افزایش معدل)

برنامه ریزی حرفه ای برای امتحانات: درس خواندن یک بخش مهم ، برای موفق بودن در محیط آموزشی است. ولی با این حساب، بعضی وقت‌ها سخت میشه ، زمان برای خوندن همه‌ی درس‌ها پیدا کرد. یک راه برای موفق شدن در این زمینه اینه که ، یک برنامه‌ و طرح درس خوندن ثابتی داشته باشیم. ایجاد یک برنامه مطالعاتی ، شاید سخت‌تر از چیزی باشه که فکرشو می‌کنیم.

نه تنها باید درس‌ها و موضوعات آموزشی مربوطه رو اولویت بندی کنید ، بلکه باید سایر مسئولیت‌ها و مواردی همچون ، خانواده ، دوستان و سرگرمی‌ها رو هم در نظر بگیرید.

عمدتاً در زمان امتحان، براي بهبود و افزايش يادگيري، بايد اصول زير را رعايت کنيم:

1- اصول پيش از شروع مطالعه، شامل:

تعيين هدف و انگيزه

انتخاب محيط مناسب‏

اجتناب از اموري مانند پر بودن معده، اضطراب‏هاي نابه‌جا و تخيّلات‏

حفظ آرامش‏

دوري از عوامل اخلال‌گر مانند جلسات خانوادگي، صداي تلويزيون و راديو و محيط پر سر و صدا و

در صورت امکان، يادداشت‌برداري از نکته‌هاي مهم‏

برخورد سؤالي با مطالعه‌ي آموختني‏ « از خودمان سؤال بپرسيم»

2- ترک افکار منفي‏

3- تمرکز حواس‏

4- استراحت کردن هنگام مطالعه

5- هر 45 دقيقه تا يک ‏ساعت، استراحت پنج دقيقه‏اي لازم است.

6-علامت‌گذاري نکته‌هاي مهم‏

7-تکرار آموخته‏ ها و مرور آن‏ها

در نهایت ، با کمی تفکر و تلاش ، دیگر مشکلی برای ایجاد برنامه مطالعاتی نخواهید داشت و می‌توانید به اهداف آموزشی خود برسید.